[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( 10-1399 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 160-149 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر غلظت‌های مختلف عناصر غذایی محیط‌کشت بر بهینه‌سازی القای ریشه‌های مویین خرفه
مهدی محب الدینی* ، رقیه فتحی
گروه علوم باغبانی، دانشکده‌ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. ، mohebodini@uma.ac.ir
چکیده:   (2372 مشاهده)
القای ریشه‌های مویین به‌وسیله‌ Agrobacterium rhizogenes روش موثری برای افزایش ترکیبات دارویی گیاه خرفه است. ریشه‌های مویین علاوه بر میزان رشد زیاد، از پایداری ژنتیکی و بیوشیمیایی برخوردارند. خرفه (.Portulaca oleracea L) یکی از گیاهان دارویی ارزشمند می‌باشد و دارای متابولیت‌های ثانویه‌ ارزشمندی از جمله دوپامین و نورآدرنالین است. در این پژوهش ریشه‌های مویین خرفه با استفاده از Arobacterium rhizogenes سویه‌ی A4 القا شد. همچنین تاثیر غلظت‌های مختلف عناصر غذایی ماکرو محیط‌کشت (x5/0، xx5/1، x2 و x5/2 برابر غلظت عناصر در محیط‌کشت MS پایه) بر درصد القای ریشه‌های مویین و میزان فنول و فلاونوئید کل در ریشه‌ها بررسی شد. به‌منظور تائید تراریختی ریشه‌های مویین، وجود ژن rolB در ریشه‌های مویین، از روش PCR و پرایمرهای ژن rolB استفاده شد. نتایج به‌دست آمده نشان داد که بیشترین درصد القای ریشه‌های مویین در غلظت x5/0 پتاسیم نیترات (80درصد) مشاهده شد. غلظت x5/0 پتاسیم نیترات بیشترین میزان فنول کل (52/4 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک) را داشت. بیشترین میزان فلاونوئید کل (2/18 و 02/17 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک) به‌ترتیب مربوط غلظت x5/0 و x1 پتاسیم نیترات بود. تائید مولکولی ریشه‌های مویین تراریخته توسط واکنش PCR انجام شد.
واژه‌های کلیدی: پتاسیم نیترات، ژن rolB، محیط‌ کشت، هم‌کشتی
متن کامل [PDF 719 kb]   (577 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1399/9/18 | پذیرش: 1399/11/6 | انتشار: 1399/11/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohebodini M, Fathi R. Effect of different concentrations of medium nutrients on optimization of hairy root induction in Purslane. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2020; 9 (2) :149-160
URL: http://gebsj.ir/article-1-358-fa.html

محب الدینی مهدی، فتحی رقیه. تاثیر غلظت‌های مختلف عناصر غذایی محیط‌کشت بر بهینه‌سازی القای ریشه‌های مویین خرفه. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1399; 9 (2) :149-160

URL: http://gebsj.ir/article-1-358-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645