گروه زراعت، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران ، bastansr@yahoo.com
چکیده: (3176 مشاهده)
باقیمانده آفتکشها در تولید محصولات کشاورزی، سلامت انسان و تعادل محیطی را به خطر میاندازد. نگرانی دربارهی بقایای سموم دفع آفات و تأثیرات زیستمحیطی در پی استفاده مکرر از آنها منجر به تحقیق در مورد باقیمانده و سرنوشت این عوامل است. اثرات مضر باقیمانده آفتکشها روی انسان و محیط زیست باعث افزایش تمایل به فناوری مهندسی ژنتیک و کشت محصولات تراریخته در جهت استراتژیهای مدیریت آفات شده است. این مطالعه به منظور بررسی باقیمانده امولسیون پرمترین 25درصد در گوجهفرنگی گلخانهای رقم Vendor انجام شد. بوتهها با دوزهای 0/5 و 1 در هزار اسپری شدند. آمادهسازی نمونه به روش QuEChERS انجام گرفت. برای خالصسازی از کارتریجهای استخراج فاز جامد (SPE) استفاده و باقیمانده آفتکش با استفاده از GC-MS آنالیز شد.نتایج نشان داد که میزان باقیمانده پرمترین با دوزهای 0/5 و 1 در هزار، به ترتیب 5 و 7 روز پس از سمپاشی به زیر حداکثر میزان مجاز باقیمانده (MRL) توصیه شده توسط کدکس (0/5 میلیگرم در کیلوگرم) رسید و در روز دهم پس از سمپاشی (1 در هزار)، نیز باقیمانده قابل اندازهگیری زیرMRL بود.
Bastan S R, Rafiei B. Evaluation of Permethrin Residue in Greenhouse Tomatoes. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2020; 9 (1) :19-27 URL: http://gebsj.ir/article-1-344-fa.html