[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 27-19 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی باقی مانده آفت کش پرمترین در گوجه فرنگی گلخانه ای
سیدرضا باستان* ، بهاره رفیعی
گروه زراعت، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران ، bastansr@yahoo.com
چکیده:   (3176 مشاهده)
باقی­‌مانده­ آفت‌­کش‌­ها در تولید محصولات کشاورزی، سلامت انسان و تعادل محیطی را به خطر می‌­اندازد. نگرانی درباره­‌ی بقایای سموم دفع آفات و تأثیرات زیست­محیطی در پی استفاده مکرر از آن­ها منجر به تحقیق در مورد باقی­‌مانده و سرنوشت این عوامل است. اثرات مضر باقی­‌مانده آفت‌­کش‌­ها روی انسان و محیط زیست باعث افزایش تمایل به فناوری مهندسی ژنتیک و کشت محصولات تراریخته در جهت استراتژی­‌های مدیریت آفات شده است. این مطالعه به منظور بررسی باقی­‌مانده­ امولسیون پرمترین 25 درصد در گوجه‌­فرنگی گلخانه‌­ای رقم Vendor انجام شد. بوته­‌ها با دوزهای 0/5 و 1 در هزار اسپری شدند. آماده­‌سازی نمونه به روش QuEChERS انجام گرفت. برای خالص­‌سازی از کارتریج­‌های استخراج فاز جامد (SPE) استفاده و باقی­‌مانده­ آفت­‌کش با استفاده از GC-MS آنالیز شد. نتایج نشان داد که میزان باقی­‌مانده­ پرمترین با دوزهای 0/5 و 1 در هزار، به ترتیب  5 و 7 روز پس از سم­پاشی به  زیر حداکثر میزان مجاز باقی­‌مانده­ (MRL) توصیه شده توسط کدکس (0/5 میلی‌­گرم در کیلوگرم) رسید و در روز دهم پس از سم­‌پاشی (1 در هزار)، نیز باقی­مانده­ قابل اندازه‌­گیری  زیر  MRL  بود.
واژه‌های کلیدی: باقی مانده، پرمترین، QuEChERS، MRL، GC-MS
متن کامل [PDF 836 kb]   (1254 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی زیستی
دریافت: 1399/2/20 | پذیرش: 1399/6/20 | انتشار: 1399/6/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bastan S R, Rafiei B. Evaluation of Permethrin Residue in Greenhouse Tomatoes. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2020; 9 (1) :19-27
URL: http://gebsj.ir/article-1-344-fa.html

باستان سیدرضا، رفیعی بهاره. ارزیابی باقی مانده آفت کش پرمترین در گوجه فرنگی گلخانه ای. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1399; 9 (1) :19-27

URL: http://gebsj.ir/article-1-344-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645