[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 135-144 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آنتی‌اکسیدانی برخی القا کننده‌های نوساقه‌زایی و ریشه‌زایی در پسته (Pistacia vera، پایه‌های رویشی قزوینی و UCB-1) در شرایط درون‌شیشه
سارا ملکی، قاسمعلی گروسی ، رحیم حداد، اسماعیل نظامی الانق
دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
چکیده:   (434 مشاهده)

پایه‌های رویشی پسته قزوینی و UCB-1 از ارقام شناخته­شده در دنیا هستند که به‌لحاظ سازگاری به خشکی و شوری (قزوینی) و سرما و بیماری‌های ورتیسلیومی (UCB-1) دارای اهمیت هستند. به منظور بهبود کیفیت رشد رویشی و میزان ساقه‌زایی و همچنین افزایش راندمان ریشه‌زایی، اثر اسکوپولتین و منبع آهن (Fe-EDDHA و Fe-EDTA) همراه با پژوهش تغییرات فعالیت آنزیم پراکسیداز بررسی­شد. همچنین بررسی خصوصیت‌های کینتیک با استفاده از مقادیر مختلف کاتیون‌های Ca2+، Mg2+ و دماهای متفاوت و همچنین اثر غلظت‌های مختلف EDTA بر فعالیت این آنزیم هدف دیگر این پژوهش بود. نتایج نشان داد که اسکوپولتین ضمن افزایش میزان نوساقه‌زایی و بهبود کیفیت رشد رویشی، در فعالیت آنزیم پراکسیداز نقش مؤثری ایفا کرد که اختلاف معنی‌داری در سطح 0.05=α با تیمار شاهد داشت. جایگزینی Fe-EDDHA با Fe-EDTA در محیط کشت، راندمان ریشه‌زایی را تا دو برابر افزایش داده و یک رابطه مستقیم بین میزان ریشه‌زایی و فعالیت آنزیم پراکسیداز دیده ­شد، بنابراین فعالیت آنزیم پراکسیداز می­تواند به‌عنوان نشانگر پیش‌بینی­ کننده ریشه‌زایی در پسته مورد توجه باشد. بررسی فعالیت کینتیک آنزیم پراکسیداز بیانگر نقش مثبت کاتیون‌ها، دمای 30 درجه سانتی‌گراد به‌عنوان دمای بهینه فعالیت آنزیم و اثر بازدارندگی EDTA روی فعالیت این آنزیم بود.

واژه‌های کلیدی: اسکوپولتین پسته پراکسیداز ریشه‌زایی نوساقه‌زایی Fe-EDDHA
متن کامل [PDF 395 kb]   (228 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک جانوری
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maleki S, Garoosi G A, Haddad R, Nezami alanog E. The antioxidative effect of some shoot and root inducers in Pistacia vera (Qazvini and UCB-1 rootstocks) under in vitro conditions. Genetic Engineering and Biosafety Journal. 2013; 2 (2) :135-144
URL: http://gebsj.ir/article-1-182-fa.html
ملکی سارا، گروسی قاسمعلی، حداد رحیم، نظامی الانق اسماعیل. اثر آنتی‌اکسیدانی برخی القا کننده‌های نوساقه‌زایی و ریشه‌زایی در پسته (Pistacia vera، پایه‌های رویشی قزوینی و UCB-1) در شرایط درون‌شیشه . مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1392; 2 (2) :135-144

URL: http://gebsj.ir/article-1-182-fa.html

دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.055 seconds with 798 queries by yektaweb 3506