:: دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 110-101 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین توالی و بررسی خصوصیات مولکولی ژن بتا 1 و 4 اندوگلوکاناز سویه Bacillus subtilis B5d
شعله ده پهلوان ، مریم موسویوند ، مریم هاشمی* ، جلیل خارا
بخش تحقیقاتی بیوتکنولوژی میکروبی و پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران- سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی- کرج- ایران ، hashemim@abrii.ac.ir
چکیده:   (5226 مشاهده)

این پژوهش به منظور تعیین برخی ویژگی‌های کاتالیتیکی و خصوصیات مولکولی ژن کدکننده آنزیم بتا 1و4 اندوگلوکاناز در سویهBacillus subtilis B5d  انجام شد. ژن کدکننده این آنزیم در سویه  B5d توسط آغازگرهای اختصاصی تکثیر، تعیین توالی و در پایگاه اطلاعاتی NCBI ثبت شد. تجزیه توالی حاصله و رسم درخت فیلوژنی با استفاده از نرم‌افزار Vector NTI و Mega.4 انجام شد. براساس نتایج حاصله قطعه تعیین توالی­شده شامل 794 نوکلئوتید بود که یک رشته پپتیدی با 264 اسیدآمینه را کد می‌کند. تجزیه توالی آمینواسیدی این ژن در سویه مورد بررسی نشان­داد که آنزیم اندوبتاگلوکاناز تولید­شده توسط سویه مورد پژوهش چندبخشی بوده که قسمت باند شونده به سلولز (Cellulose Binding Domain, CBD) آن مربوط‌به خانواده گلیکوزیدهیدرولاز 3 و قسمت کاتالیک (CD) آنزیم مورد بررسی متعلق به خانواده گلیکوزیدهیدرولاز 5 است. همچنین فعالیت آنزیم بتا 1و4 اندوگلوکاناز تولید شده توسط سویه‌ B5d، در محدوده دمایی 70-30 درجه سانتی‌گراد و pH 6/4 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان‌داد که بیشترین فعالیت کاتالیتیک آنزیم بتا 1و4 اندوگلوکاناز در دمای 55 درجه سانتی‌گراد بوده که U/L 83/461 برآورد شد. بررسی پایداری آنزیم در شرایط دمایی و pH‌های مختلف نشان‌داد که تا دمای 60 درجه سانتی‌گراد و در محدوده pH 10-5 آنزیم پایداری بهتری دارد

واژه‌های کلیدی: تجزیه فیلوژنی باسیلوس سابتیلیس پایداری آنزیمی ژن بتا 1و4 اندوگلوکاناز سویه B5d
متن کامل [PDF 446 kb]   (2102 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک جانوری
دریافت: 1392/11/13 | پذیرش: 1393/4/10 | انتشار: 1395/11/29


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها