:: دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 144-135 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آنتی‌اکسیدانی برخی القا کننده‌های نوساقه‌زایی و ریشه‌زایی در پسته (Pistacia vera، پایه‌های رویشی قزوینی و UCB-1) در شرایط درون‌شیشه
سارا ملکی ، قاسمعلی گروسی* ، رحیم حداد ، اسماعیل نظامی الانق
دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران ، agaroosi90@yahoo.com
چکیده:   (7300 مشاهده)

پایه‌های رویشی پسته قزوینی و UCB-1 از ارقام شناخته­شده در دنیا هستند که به‌لحاظ سازگاری به خشکی و شوری (قزوینی) و سرما و بیماری‌های ورتیسلیومی (UCB-1) دارای اهمیت هستند. به منظور بهبود کیفیت رشد رویشی و میزان ساقه‌زایی و همچنین افزایش راندمان ریشه‌زایی، اثر اسکوپولتین و منبع آهن (Fe-EDDHA و Fe-EDTA) همراه با پژوهش تغییرات فعالیت آنزیم پراکسیداز بررسی­شد. همچنین بررسی خصوصیت‌های کینتیک با استفاده از مقادیر مختلف کاتیون‌های Ca2+، Mg2+ و دماهای متفاوت و همچنین اثر غلظت‌های مختلف EDTA بر فعالیت این آنزیم هدف دیگر این پژوهش بود. نتایج نشان داد که اسکوپولتین ضمن افزایش میزان نوساقه‌زایی و بهبود کیفیت رشد رویشی، در فعالیت آنزیم پراکسیداز نقش مؤثری ایفا کرد که اختلاف معنی‌داری در سطح 0.05=α با تیمار شاهد داشت. جایگزینی Fe-EDDHA با Fe-EDTA در محیط کشت، راندمان ریشه‌زایی را تا دو برابر افزایش داده و یک رابطه مستقیم بین میزان ریشه‌زایی و فعالیت آنزیم پراکسیداز دیده ­شد، بنابراین فعالیت آنزیم پراکسیداز می­تواند به‌عنوان نشانگر پیش‌بینی­ کننده ریشه‌زایی در پسته مورد توجه باشد. بررسی فعالیت کینتیک آنزیم پراکسیداز بیانگر نقش مثبت کاتیون‌ها، دمای 30 درجه سانتی‌گراد به‌عنوان دمای بهینه فعالیت آنزیم و اثر بازدارندگی EDTA روی فعالیت این آنزیم بود.

واژه‌های کلیدی: اسکوپولتین پسته پراکسیداز ریشه‌زایی نوساقه‌زایی Fe-EDDHA
متن کامل [PDF 395 kb]   (1485 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک جانوری
دریافت: 1392/11/23 | پذیرش: 1393/4/10 | انتشار: 1395/11/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها