[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 4-1396 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 129-117 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر تنش شوری در بیان پروتئین های مقاومت به شوری و فعالیت آنتی اکسیدانها در گیاه دارویی گاوزبان با کاربرد کلسیم
سدابه جهانبخش* ، سمیرا خادم ، علی عبادی ، نصیبه توکلی ، مهدی داوری
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران ، jahanbakhsh@uma.ac.ir
چکیده:   (6321 مشاهده)

با توجه به افزایش روزافزون زمین­های شور به واسطه کم­آبی و آبیاری با آبهای شور به نظر می­رسد بررسی راهکارهای افزایش تحمل به تنش شوری ضروری می­باشد. همچنین جهت غلبه بر تأثیر منفی تنش شوری، استفاده از مکمل یون کلسیم در محیط رشد برای بهبود عامل تنش اجتناب­ ناپذیر است. در راستای بررسی این موضوع آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل تنش شوری در پنج سطح (آب دیونیزه شده) شاهد، 3، 6، 9، 12 دسی­زیمنس بر متر) و کلرید کلسیم در دو سطح شاهد و پنج میلی­ مولار بود. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش سطح تنش شوری به ترتیب میزان عنصر سدیم و مقدار بیوماس و فعالیت آنزیم کاتالاز کاهش یافت. در سطوح شوری بالا و حضور سطح بالای کلرید کلسیم و فعالیت آنزیم­های پراکسیداز و پلی­ فنل اکسیداز افزایش اما میزان پرولین کاهش یافت. نتایج حاصل از الکتروفورز دو بعدی نیز نشان داد که میزان بیان برخی از پروتئین­ها در سطح بالای شوری و سطح بالای کلرید کلسیم افزایش یافت و همچنین پروتئین­های متفاوتی با شاهد بیان گردیدند که به احتمال زیاد این پروتئین­ها مربوط به ایجاد مقاومت در برابر شوری می­باشند.
 

واژه‌های کلیدی: گاوزبان، شوری، کلسیم، الکتروفورز
متن کامل [PDF 438 kb]   (5623 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1396/2/10 | پذیرش: 1396/6/8 | انتشار: 1396/6/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahanbakhsh Godehkahriz S, Khadem Sedighi S, Ebadi A, Tavakoli N, Davari M. Effect of calcium on salt tolerance protein expression and activity of antioxidants in borage under salinity condition. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2017; 6 (1) :117-129
URL: http://gebsj.ir/article-1-196-fa.html

جهانبخش سدابه، خادم سمیرا، عبادی علی، توکلی نصیبه، داوری مهدی. تاثیر تنش شوری در بیان پروتئین های مقاومت به شوری و فعالیت آنتی اکسیدانها در گیاه دارویی گاوزبان با کاربرد کلسیم. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1396; 6 (1) :117-129

URL: http://gebsj.ir/article-1-196-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645