افزایش هضم پذیری شیر در اثر پیش تیمار بتا لاکتوگلوبولین شیر با شکل نوترکیب سیستم تیوردوکسین/ گلوتاتیون گیاهی
|
طاهره شهریاری فارفانی* ، آذر شاه پیری |
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران ، tahereshahriari2015@gmail.com |
|
چکیده: (3672 مشاهده) |
بتالاکتوگلوبولین (BLG) یکی از بزرگترین آلرژن های شیر گاو است که باعث هضم کم شیر می شود. وجود دو پیوند دیسولفیدی هضم این پروتئین را کاهش داده است. به نظر می رسد استفاده از احیاکنندههایی که بتوانند باندهای دی سولفیدی موجود در این پروتئین را احیاء کنند، هضم پذیری این پروتئین را افزایش می دهند. بدین منظور در این مطالعه از سیستم گلوتاتیون/ تیوردوکسین گیاهی برای افزایش هضم پذیریBLG استفاده شد. تیوردوکسینها (Trxs)، دیسولفیدردوکتازهای هستند که در تنظیم اکسیداسیون/ احیاء سلولی دخالت دارند که خود توسط گلوتاتیون (GSH) احیاء می شوند. در این مطالعه با در دست داشتن باکتری تراریخته مقدار قابل توجهی از این پروتئین ها تولید و خالص سازی شد. برای احیاء BLG از سیستم نوترکیب تیوردوکسین/ گلوتاتیون گیاه برنج به نام سیستم GSH/OsTrx20 استفاده شد. بدین منظور BLG ابتدا با اجزای این سیستم همراه با GSH در دماهای مختلف 4، 25 و37 درجه سانتیگراد پیش تیمار شد. سپس BLG با تریپسین مورد هضم آنزیمی قرار گرفت. میزان هضم پذیری BLG با استفاده از ژل SDS-PAGE و RP-HPLC بررسی شد. نتایج نشان داد که پیش تیمار BLG با استفاده از سیستم GSH/OsTrx20 به طور قابل توجهی بر هضم پذیری آن با آنزیم تریپسین مؤثر بوده است.
|
|
واژههای کلیدی: گلوتاتیون، بتالاکتوگلوبولین، هضمپذیری، تریپسین، کروماتوگرافی مایع فاز معکوس |
|
متن کامل [PDF 511 kb]
(1325 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصی متفرقه دریافت: 1398/2/29 | پذیرش: 1398/7/11 | انتشار: 1398/7/16
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|