RT - Journal Article T1 - Identification of some Biocontrol agents on Potato Soft Rot Bacterium JF - gebsj YR - 2015 JO - gebsj VO - 4 IS - 1 UR - http://gebsj.ir/article-1-242-fa.html SP - 79 EP - 91 K1 - Potato K1 - Soft rot K1 - Pectobacterium K1 - Biocontrol K1 - Streptomyces AB - از جمله عمده ­ترین عوامل خسارت­زای سیب­ زمینی، باکتری­های خاکزاد عامل پوسیدگی نرم (Soft rot) می­باشند که دارای طیف میزبانی وسیع بوده و با تولید آنزیم پکتیناز باعث پوسیدگی نرم در غده­ های سیب­ زمینی می­شوند. استفاده از باکتری­های آنتاگونیست به عنوان یک جایگزین مناسب برای سموم شیمیایی در کنترل بیمارگرها اهمیت دارد. در این مطالعه ابتدا 30 نمونه غده مشکوک به بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی به همراه خاک اطراف غده­ ها از مزارع سیب­ زمینی جمع آوری و باکتری های عامل پوسیدگی نرم از غده­های سیب­ زمینی، جداسازی شد. جدایه‌های باکتری بیمارگر با استفاده از روش­های بیوشیمیایی و مولکولی به عنوان subsp. carotovorum Pectobacterium carotovorum شناسایی گردید. باکتری­های آنتاگونیست هم از نمونه­ های خاک اطراف غده­ ها جداسازی و روی این باکتری بیمارگر، تست غربالگری کنترل انجام شد. از بین 250 جدایه آنتاگونیست، هفت جدایه روی باکتری بیمارگر، هاله بازدارندگی تشکیل دادند. از این میان، دو جدایه 37G و 41E با بیش از 50 درصد بازدارندگی رشد بیمارگر، بیشترین اثر آنتی­بیوز و سه جدایه 37B،36A و 34B بازدارندگی نزدیک به 50 درصد نشان دادند اما جدایه 11A با بازدارندگی 40 درصد به علت بیماری­زایی بر روی غده سیب­ زمینی کنار گذاشته شد. جدایه‌های آنتاگونیست با استفاده از روش­های شناسایی بیوشیمیایی، مورفولوژیکی و مولکولی به عنوان sp. Streptomyces شناسایی شدند. سه جدایه 37G، 41E و 36A کنترل قابل قبولی در تست گلخانه ­ای روی عامل پوسیدگی نرم سیب­ زمینی نشان دادند. استرپتومایسزها با مکانیسم­های بیوکنترلی مختلف در کنترل باکتری­های بیمارگر پتانسیل خوبی دارند. LA eng UL http://gebsj.ir/article-1-242-fa.html M3 ER -