@ARTICLE{Jahanbakhsh Godehkahriz, author = {Jahanbakhsh Godehkahriz, Sodabeh and Khadem Sedighi, Samira and Ebadi, Ali and Tavakoli, Nasibeh and Davari, Mehdi and }, title = {Effect of calcium on salt tolerance protein expression and activity of antioxidants in borage under salinity condition}, volume = {6}, number = {1}, abstract ={با توجه به افزایش روزافزون زمین­های شور به واسطه کم­آبی و آبیاری با آبهای شور به نظر می­رسد بررسی راهکارهای افزایش تحمل به تنش شوری ضروری می­باشد. همچنین جهت غلبه بر تأثیر منفی تنش شوری، استفاده از مکمل یون کلسیم در محیط رشد برای بهبود عامل تنش اجتناب­ ناپذیر است. در راستای بررسی این موضوع آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل تنش شوری در پنج سطح (آب دیونیزه شده) شاهد، 3، 6، 9، 12 دسی­زیمنس بر متر) و کلرید کلسیم در دو سطح شاهد و پنج میلی­ مولار بود. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش سطح تنش شوری به ترتیب میزان عنصر سدیم و مقدار بیوماس و فعالیت آنزیم کاتالاز کاهش یافت. در سطوح شوری بالا و حضور سطح بالای کلرید کلسیم و فعالیت آنزیم­های پراکسیداز و پلی­ فنل اکسیداز افزایش اما میزان پرولین کاهش یافت. نتایج حاصل از الکتروفورز دو بعدی نیز نشان داد که میزان بیان برخی از پروتئین­ها در سطح بالای شوری و سطح بالای کلرید کلسیم افزایش یافت و همچنین پروتئین­های متفاوتی با شاهد بیان گردیدند که به احتمال زیاد این پروتئین­ها مربوط به ایجاد مقاومت در برابر شوری می­باشند. }, URL = {http://gebsj.ir/article-1-196-fa.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-196-fa.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, doi = {}, year = {2017} }