TY - JOUR T1 - Evaluation of Permethrin Residue in Greenhouse Tomatoes TT - ارزیابی باقی مانده آفت کش پرمترین در گوجه فرنگی گلخانه ای JF - gebsj JO - gebsj VL - 9 IS - 1 UR - http://gebsj.ir/article-1-344-fa.html Y1 - 2020 SP - 19 EP - 27 KW - Residue KW - Permethrin KW - QuEChERS KW - MRL KW - GC-MS N2 - باقی­‌مانده­ آفت‌­کش‌­ها در تولید محصولات کشاورزی، سلامت انسان و تعادل محیطی را به خطر می‌­اندازد. نگرانی درباره­‌ی بقایای سموم دفع آفات و تأثیرات زیست­محیطی در پی استفاده مکرر از آن­ها منجر به تحقیق در مورد باقی­‌مانده و سرنوشت این عوامل است. اثرات مضر باقی­‌مانده آفت‌­کش‌­ها روی انسان و محیط زیست باعث افزایش تمایل به فناوری مهندسی ژنتیک و کشت محصولات تراریخته در جهت استراتژی­‌های مدیریت آفات شده است. این مطالعه به منظور بررسی باقی­‌مانده­ امولسیون پرمترین 25 درصد در گوجه‌­فرنگی گلخانه‌­ای رقم Vendor انجام شد. بوته­‌ها با دوزهای 0/5 و 1 در هزار اسپری شدند. آماده­‌سازی نمونه به روش QuEChERS انجام گرفت. برای خالص­‌سازی از کارتریج­‌های استخراج فاز جامد (SPE) استفاده و باقی­‌مانده­ آفت­‌کش با استفاده از GC-MS آنالیز شد. نتایج نشان داد که میزان باقی­‌مانده­ پرمترین با دوزهای 0/5 و 1 در هزار، به ترتیب 5 و 7 روز پس از سم­پاشی به زیر حداکثر میزان مجاز باقی­‌مانده­ (MRL) توصیه شده توسط کدکس (0/5 میلی‌­گرم در کیلوگرم) رسید و در روز دهم پس از سم­‌پاشی (1 در هزار)، نیز باقی­مانده­ قابل اندازه‌­گیری زیر MRL بود. M3 ER -