[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات 

دوره سیزدهم سال 1403
شماره اول
شماره دوم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 8-1401 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 265-253 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و تعیین خصوصیات باکتریوفاژهای آلوده کننده Pseudomonas syringae pv. syringae و ارزیابی کارایی کنترل بیولوژیکی آنها
زهرا زائر آناقز ، رضا خاک ور* ، سید ابوالقاسم محمدی ، حسین بنازاده باقی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران ، khakvar@gmail.com
چکیده:   (1426 مشاهده)
شانکر باکتریایی یکی از خسارت­ زاترین بیماری‏ها روی درختان میوه هسته­ دار است. این بیماری توسط یک باکتری گرم‏ منفی به نام Pseudomonas syringae pv. syringae ایجاد می­شود. استفاده مکرر از آنتی­ بیوتیک­ها و ترکیبات مسی باعث ظهور نژادهای جدید و بروز پدیده ­مقاومت شده است. یکی از امیدوارترین ترکیبات جایگزین استفاده از باکتریوفاژها است . در این پژوهش 56 نمونه خاک از اطراف درختان میوه هسته­ دار مشکوک به شانکر باکتریایی از شمال‏غرب ایران جمع ‏آوری شد. جهت بررسی حضور ذرات فاژی در داخل نمونه‏ ها، از روش نقطه­ ای استفاده شد. از روش آگار دولایه-آگار نرم  برای خالص ‏سازی و تهیه پلاک­های  منفرد فاژی استفاده شد. مجموعاً 75 جدایه فاژی که همگی دارای پلاک شفاف بودند از نمونه­ ها جداسازی شد که از این تعداد، پنج فاژ که بیشترین قدرت لیزکنندگی را داشتند، برای بررسی با میکروسکوپ الکترونی و مطالعات گلخانه‏ ای انتخاب شدند. از فاژهای منتخب، پنج فاژ شباهت ریخت‏ شناسی به فاژهای خانواده Myoviridae، Tectividae و Microviridae از خود نشان دادند. هرچند هر پنج فاژ در کاهش رشد جمعیت باکتریایی در محیط کشت مایع موثر بودند اما کوکتل تهیه شده از مخلوط پنج فاژ اثر به مراتب شدیدتری از فاژهای انفرادی از خود نشان داد. نتایج آزمایشات گلخانه­ ای نشان داد که این فاژها به طور موثر باعث کاهش توسعه بیمارگر در داخل گیاه شده و تا 90 درصد می‏توانند علایم ناشی از باکتری را در گیاه کاهش دهند. پنج فاژ منتخب در این تحقیق در آزمایشگاه و در گلخانه نتیجه قابل‏ قبولی در کنترل عامل شانکر باکتریایی درختان میوه ‏هسته‏ دار از خود نشان دادند و فرمولاسیون آن‏ها در سطح منطقه قابل توصیه می‏باشد.
شماره‌ی مقاله: 10
واژه‌های کلیدی: دامنه میزبانی، شانکر باکتریایی درختان میوه هسته دار، کنترل زیستی
متن کامل [PDF 1549 kb]   (687 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک میکروارگانیسم ها و ویروسها
دریافت: 1401/10/23 | پذیرش: 1401/11/4 | انتشار: 1401/11/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaer Anagz Z, Khakvar R, Mohammadi S, Bannazadeh Baghi H. Isolation and characterization of bacteriophages infecting Pseudomonas syringae pv. syringae, and evaluating their biological control efficiency. gebsj 2022; 11 (2) : 10
URL: http://gebsj.ir/article-1-447-fa.html

زائر آناقز زهرا، خاک ور رضا، محمدی سید ابوالقاسم، بنازاده باقی حسین. جداسازی و تعیین خصوصیات باکتریوفاژهای آلوده کننده Pseudomonas syringae pv. syringae و ارزیابی کارایی کنترل بیولوژیکی آنها. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1401; 11 (2) :253-265

URL: http://gebsj.ir/article-1-447-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 8-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660