[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( 11-1400 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 205-190 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی پارامترهای فیزیولوژیک و مولکولی پروتئین‌های 20 لاین‌ پیشرفته گندم دوروم در شرایط تنش آبی
مریم صمدی خوشخو ، امید سفالیان* ، علی اصغری ، علی رسولزاده ، سارا دژستان
گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی، ایران ، sofalian@uma.ac.ir
چکیده:   (1732 مشاهده)
به منظور­ بررسی لاین­های مختلف گندم دوروم در خصوص تحمل به تنش آبی، آزمایشی درگلخانه با استفاده از 20 لاین گندم دوروم در دو سطح تنش آبی (تنش4/0 و تنش 7/0 به ترتیب تنش با تخلیه رطوبتی در سطح 40% و 70%) و یک سطح شاهد (آبیاری کامل) به صورت طرح کرت­های خردشده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. همچنین با استفاده از تکنیک SDS-PAGE و الکتروفورز پروتئین­ها، پروتئین محلول در آب و نمک در آزمایشگاه استخراج شد. صفات اندازه­گیری شده شامل رنگیزه­های فتوسنتزی (کلروفیلa، کلروفیلb، کلروفیل a/b، کلروفیل کل و کاروتنوئید)، قند محلول و میزان پرولین بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که بین لاین­های مورد مطالعه در سطوح مختلف تنش اختلاف معنی­دار وجود دارد. مقایسه میانگین صفات نشان داد که در مجموع لاین­های 16 و 5  در اکثریت صفات بیشترین مقدار را دارا بوده و همچنین لاین­های 10 و 18 در بیشتر صفات کمترین مقدار را دارند. همچنین اطلاعات به دست آمده از تجزیه خوشه­ای بیانگر این مسئله بود که هم در شرایط بدون تنش و هم در شرایط تنش لاین­های 16 و 5 Mra-1/4/Aus1/3/Scar/GdoVZ579//BitI , TRN//21563/AA/3/BD2080/4/BD2339/5/RASCON_37/TARRO_2// با توجه به بالا بودن مقادیر میانگین نسبت به بقیه لاین­ها دارای ثبات عملکرد بیشتری در شرایط محیطی مختلف هستند. نتایج تجزیه مولکولی پروتئین­های مورد بررسی هم بیانگر این بود که در پروتئین محلول در آب و نمک بر اساس ماتریس شباهت و فاصله ژنتیکی نی، کمترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپ­های 18 و 19 (32/0) و بیشترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپ­های 16 و 8 (98/0) بود. در نهایت می‌توان نتیجه گرفت تنوع ژنتیکی قابل توجهی بین ارقام مورد مطالعه وجود دارد و از این تنوع میتوان در اصلاح نباتات بهره‌برداری کرد.
 
واژه‌های کلیدی: گندم دوروم، تنش آبی، الکتروفورز پروتئین، تجزیه مولکولی
متن کامل [PDF 1548 kb]   (339 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی متفرقه
دریافت: 1400/5/1 | پذیرش: 1400/9/5 | انتشار: 1400/9/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadi Khoshkhoo M, Sofaliyan O, Asghari A, Rasoul Zadeh A, Dezhsetan S. Investigation of physiological and molecular parameters of durum wheat proteins in 20 Advanced lines under water stress. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2022; 10 (2) :190-205
URL: http://gebsj.ir/article-1-390-fa.html

صمدی خوشخو مریم، سفالیان امید، اصغری علی، رسولزاده علی، دژستان سارا. بررسی پارامترهای فیزیولوژیک و مولکولی پروتئین‌های 20 لاین‌ پیشرفته گندم دوروم در شرایط تنش آبی. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1400; 10 (2) :190-205

URL: http://gebsj.ir/article-1-390-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( 11-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645