گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، fmoghadami@pnu.ac.ir
چکیده: (1473 مشاهده)
استفاده گسترده از نانوذره نقره سبب شده است که آنها به سهولت در دسترس باکتریها قرار گیرند. تعامل بین نانوذره نقره و پروتئینها هنوز به طور کامل شناخته نشده است. در این پژوهش، اثر نانوذره نقره بر گلیسرول دهیدروژناز که در زنجیره تنفسی گلوکونوباکتر قرار دارد مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی این تاثیر و همچنین برهمکنشهای عوامل pH و دما، از روش سطح پاسخ و یک طرح مرکب مرکزی استفاده شد. فعالیت آنزیم از طریق روش رنگ سنجی سنجش شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت نانوذره نقره تا 50 میلیگرم بر لیتر سبب کاهش فعالیت آنزیم گلیسرول دهیدروژناز شد. در حضور مقادیر بالاتر از این غلظت، اثر مهار کنندگی نانوذره کاهش یافت. دما تا 35 درجه سلسیوس و pH تا 7، اثر افزایشی بر فعالیت آنزیم داشتند و پس از آن تاثیر عکس داشتند. هر سه پارامتر دما، pH و غلظت نانوذره مستقل از یکدیگر بر فعالیت آنزیم گلیسرول دهیدروژناز تاثیرگذار بودند. از نتایج این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که نانوذره نقره سبب کاهش فعالیت آنزیم گلیسرول دهیدروژناز میشوند که نهایتا میتواند سبب کاهش فعالیت زنجیره تنفسی و تولید انرژی در باکتری گلوکونوباکتر شود. از نتایج این پژوهش میتوان در کنترل هدفمند فعالیت آنزیم گلیسرول دهیدروژناز جهت تولید دیهیدروکسی استن استفاده کرد.
Moghadami F, Hajmoradi F, Kalantari M. Investigating the effect of silver nanoparticles on the activity of glycerol dehydrogenase by response surface methodology. gebsj 2023; 12 (1) :59-67 URL: http://gebsj.ir/article-1-450-fa.html
مقدمی فوزیه، حاج مرادی فاطمه، کلانتری مهدی. بررسی اثر نانوذره نقره بر فعالیت آنزیم گلیسرول دهیدروژناز با روش سطح پاسخ. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1402; 12 (1) :59-67