@article{ author = {Tohidfar, Masoud and Azadi, Pezhm}, title = {Ecological Risk Assessment of Genetically-Modified Ornamental Plants}, abstract ={classic plant breeding has increased the beauty and utility of ornamental plants, but through the application of biotechnology  completely new traits could be developed in plants. Creation of blue color petal in carnation and rose are examples demonstrating   the optional of biotechnology in creating novel traits out of the scope of the conventional hybridization.  Application of genetic engineering in ornamental plants is not limited to changes in color.  Resistance to pests and diseases, enhancement of flowering, extended cut flowers life and modification of flower structure are examples of other important traits that could be modified using modern biotechnology. It is predicted that genetic engineering will revolutionize ornamental plants industry in the future. With the introduction of any new technologies, concerns are raised about their safe use and deployment. Concerns have also been raised about the possible negative impacts of commercialization of genetically modified (GM) ornamental plants on the ecosystem. The concerns have several different origins and providing responses to these concerns and not addressing them is the main objective of this paper. This article considers GM ornamental plants in the context of current ecological risk assessment principles, research results achieved, and current regulatory frameworks.This article can be very useful for biotechnologists, biosafety specialists, and authorities concerned.}, Keywords = {Risk assessment, Transgenic ornamental plants, Biosafety.}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {91-100}, publisher = {Biosafety Society of Iran}, title_fa = {ارزیابی احتمال خطر زیست محیطی گیاهان زینتی تراریخته}, abstract_fa ={اصلاح نباتات سنتی، کاربرد و زیبایی گیاهان زینتی را افزایش داده است اما بیوتکنولوژی می‌تواند صفت‌های جدیدی را در گیاهان زینتی ایجاد کند که با روش‌های مرسوم دورگ‌گیری امکان‌پذیر نیست، به‌عنوان مثال تولید گلبرگ‌های آبی‌رنگ در میخک و رُز نمونه‌ای از صفت‌های جدید حاصل از بیوتکنولوژی هستند. کاربرد‌های مهندسی ژنتیک در گیاهان زینتی به تغییر رنگ گل محدود نمی‌شود، بلکه ایجاد مقاومت به آفت‌ها و بیماری‌های گیاهی و نیز افزایش طول دوره گلدهی و طول عمر شاخه‌های بریده گیاهان زینتی و بسیاری از صفت‌های دیگر از آن جمله‌اند. پیش‌بینی می‌شود که صنعت تولید و تبادل گیاهان زینتی در آینده‌ای نه‌چندان دور با تحولی شگرف روبه‌رو شود. این تحول مرهون نقش مهندسی ژنتیک خواهد بود. هم‌زمان با پیدایش هر فناوری جدیدی، ملاحظاتی هم درمورد استفاده از آن ابراز می‌شود. تجاری‌سازی گیاهان تراریخته زینتی هم سوالاتی را درمورد اثرهای احتمالی این گیاهان در مدیریت اکوسیستم به‌وجود آورده است. این سوالات دارای خواستگاه‌های متعدد مشروع یا نامشروع هستند که این نوشتار در پی واکاوی این خواستگاه‌ها نیست، بلکه هدف از این نوشتار طرح این سوال‌ها و ارایه پاسخ به آن‌هاست. این مقاله به ارزیابی احتمال خطر زیست محیطی گیاهان زینتی تراریخته، نتایج پژوهش‌ها و قوانین و مقررات موجود می‌پردازد. بررسی این مقاله و آشنایی با نحوه ارزیابی گیاهان زینتی تراریخته می‌تواند برای اهل فن و به‌ویژه مسئولین نظارتی مفید باشد.}, keywords_fa = {ارزیابی احتمال خطر ایمنی زیستی گیاهان زینتی تراریخته محیط زیست}, url = {http://gebsj.ir/article-1-176-en.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-176-en.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, issn = {2588-5073}, eissn = {2588-5081}, year = {2013} } @article{ author = {DahPahlavan, Sholeh and Musavivand, Maryam and Hashemi, Maryam and Khara, Jalil}, title = {Nucleotide sequence and molecular characterization of β-1,4-endoglucanase gene from Bacillus subtilis strain B5d}, abstract ={the present investigation was conducted to characterize enzymatic and molecular aspects of a beta 1 and 4 endoglucanase gene in Bacillus subtilis strain B5d.The gene was amplified with specific primers and its sequence was deposited in the NCBI (accession number ofKF670724).  Sequence and phylogenetic analyses were performed using the Vector NTI and Mega 4 software. The PCR product comprised of 794 bp, encoding a peptid of 264 amino acids in length. Amino acid sequence analysis showed that the gene encoding beta 1 and 4 endoglucanase in B. subtilis B5d had multiple domains including cellulose binding domain belongs to family 3 and catalytic domain belong to glycoside hydrolase family 5.The enzyme activity was assessed in temperature range of 30-70 °C and pH 4.6. The results showed that the maximum catalytic activity of the enzyme occurred at 55 °C and was estimated at 461.83 U/L. The stability of the enzyme was measured at different pH and temperatures values and the results showed that the enzyme was stable at pH 5-10 and temperature values up 60 °C.}, Keywords = { Beta 1 and 4 endoglucanase, Bacillus subtilis, Phylogenetic analysis, Enzyme stability.}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {101-110}, publisher = {Biosafety Society of Iran}, title_fa = {تعیین توالی و بررسی خصوصیات مولکولی ژن بتا 1 و 4 اندوگلوکاناز سویه Bacillus subtilis B5d}, abstract_fa ={این پژوهش به منظور تعیین برخی ویژگی‌های کاتالیتیکی و خصوصیات مولکولی ژن کدکننده آنزیم بتا 1و4 اندوگلوکاناز در سویهBacillus subtilis B5d  انجام شد. ژن کدکننده این آنزیم در سویه  B5d توسط آغازگرهای اختصاصی تکثیر، تعیین توالی و در پایگاه اطلاعاتی NCBI ثبت شد. تجزیه توالی حاصله و رسم درخت فیلوژنی با استفاده از نرم‌افزار Vector NTI و Mega.4 انجام شد. براساس نتایج حاصله قطعه تعیین توالی­شده شامل 794 نوکلئوتید بود که یک رشته پپتیدی با 264 اسیدآمینه را کد می‌کند. تجزیه توالی آمینواسیدی این ژن در سویه مورد بررسی نشان­داد که آنزیم اندوبتاگلوکاناز تولید­شده توسط سویه مورد پژوهش چندبخشی بوده که قسمت باند شونده به سلولز (Cellulose Binding Domain, CBD) آن مربوط‌به خانواده گلیکوزیدهیدرولاز 3 و قسمت کاتالیک (CD) آنزیم مورد بررسی متعلق به خانواده گلیکوزیدهیدرولاز 5 است. همچنین فعالیت آنزیم بتا 1و4 اندوگلوکاناز تولید شده توسط سویه‌ B5d، در محدوده دمایی 70-30 درجه سانتی‌گراد و pH 6/4 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان‌داد که بیشترین فعالیت کاتالیتیک آنزیم بتا 1و4 اندوگلوکاناز در دمای 55 درجه سانتی‌گراد بوده که U/L 83/461 برآورد شد. بررسی پایداری آنزیم در شرایط دمایی و pH‌های مختلف نشان‌داد که تا دمای 60 درجه سانتی‌گراد و در محدوده pH 10-5 آنزیم پایداری بهتری دارد}, keywords_fa = { تجزیه فیلوژنی باسیلوس سابتیلیس پایداری آنزیمی ژن بتا 1و4 اندوگلوکاناز سویه B5d}, url = {http://gebsj.ir/article-1-177-en.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-177-en.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, issn = {2588-5073}, eissn = {2588-5081}, year = {2013} } @article{ author = {Heidari, Diyana and Shahhoseini, Mohammad hasan and Salehi, Zivar}, title = {PCR detection of transgenic maize in Iran on the basis of P35S}, abstract ={in the past two decades, biotechnology in genetic engineering has led the production of genetically modified organisms (GMOs) all around the world. The statistics of GMO cultivation has lightened the significant importance of GMOs worldwide, and shows that they are widely consumed by public. Maize is one of the most important transgenic crops which has widely cultivated and consumed in many countries. The aim of this study is the detection of genetically modified maize in Iran markets. First, three samples of transgenic maize were prepared from Shiraz’s Custom and their DNA was extracted using Cetyl Tri-methyl Ammonium Bromide (CTAB) method. The control PCR test of native maize was performed on Invertase (IVR) gene which is present in all corn types. For detection of genetically modified maize, the PCR test based on P35S promoter which present in most transformation vectors was optimized using specific primers (P35S1 and P35S2). Then, DNA of 37 maize samples collected from seven major cities of Iran and six maize samples from Jihad Agriculture Organization were extracted. PCR tests for the IVR gene and P35S were performed. Respectively, the 226 bp and the 195 bp amplicons were amplified. PCR products were cloned by T/A cloning in JM107 using pTZ57R plasmid for sequencing and preparing the positive controls. 46 samples collected from the market, Customs and Jihad Agriculture Organization were shown to be 100% positive for the native IVR gene and 56.5% (26 samples) positive for the exogenous P35S. This study showed that a high percentage of transgenic maize is present in Iran’s consumption market. However, no action has been taken toward labeling and the consumer awareness of these food products.}, Keywords = {Transgenic maize, PCR, P35S Promoter.}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {111-118}, publisher = {Biosafety Society of Iran}, title_fa = {تشخیص مولکولی ذرت‌های تراریخته براساس پیشبر P35S}, abstract_fa ={در دو دهه‌ی اخیر مهندسی ژنتیک با استفاده از علم بیوتکنولوژی باعث تولید محصولات تراریخته در جهان شده است. آمار رو به رشد سطح کشت محصولات تراریخته در سرتاسر دنیا حاکی از اهمیت ویژه‌ی تراریخته‌ها و افزایش استفاده‌ی عموم مردم از این مواد غذایی است. ذرت یکی از مهمترین محصولات تراریخته است که در بسیاری از کشورها به‌میزان زیادی کشت و مصرف می‌شود. هدف از این پژوهش شناسایی ذرت‌های تراریخته با استفاده از روش مولکولی حساس و اختصاصی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (پی.سی.آر) است که قابلیت جداسازی موادغذایی تراریخته از غیرتراریخته را دارا است. این پژوهش انجام شده با هدف تشخیص ذرت‌های تراریخته در سبدکالای مصرف‌کنندگان ایرانی بر پایه‌ی (پی.سی.آر) و آغازگر اختصاصی P35S است. در پژوهش‌های پیشین در ایران چند نمونه ذرت مشخص یا وارداتی در ایران مورد بررسی قرار گرفته بود. در این پژوهش سه نمونه‌ی تراریخته ذرت از گمرک شیراز تهیه و دی.ان.اِ سی‌و‌هفت نمونه‌ی ذرت جمع‌آوری شده از بازارمصرف هفت شهر بزرگ و شش نمونه ذرت جهادکشاورزی، به‌روش استانداردCTAB  (ستیل‌تری‌متیل‌آمونیوم‌بروماید) استخراج شد. آزمون پی.سی.آر شناسایی ذرت با استفاده از ژن‌بومی اینورتازIVR)  که در تمام ارقام ذرت وجود دارد) انجام شد. جهت شناسایی ذرت‌های تراریخته آزمون پی.سی.آر براساس پیشبر P35S (آغازگر اختصاصی CaMV 35s موجود اکثر وکتورها (با آغازگرهای اختصاصی P35S2 و P35S1 بهینه شد. محصولIVR  و P35S جهت تعیین توالی و تهیه کنترل مثبت کلون شد. آزمون پی.سی.آر ژن IVR و پیشبرP35S  بر روی نمونه‌ها بهینه ­سازی و آمپلیکون 226 bp و 195 bp به‌ترتیب تکثیر شد. هر دو محصول پی.سی.آر به‌روش T/A Cloning و با استفاده از پلاسمیدpTZ57R  و میزبانJM107E.coli  کلون شد. از میان چهل و شش نمونه ذرت جمع‌آوری شده از بازارمصرف، گمرک و جهادکشاورزی 100 درصد به‌لحاظ ژن‌بومی اینورتاز و 56.5 درصد (26 عدد) از نمونه‌ها به‌لحاظ اگزوژن P35S دارای جواب مثبت بودند. این پژوهش نشان می‌دهد که درصدبالایی از ذرت‌های مصرفی در بازار ایران براساس واکنش زنجیره‌ای پلیمراز تراریخته است. با این وجود هیچ اقدامی جهت برچسب گذاری و آگاهی مصرف‌کننده صورت نگرفته است.}, keywords_fa = {پیشبرP35S ذرت تراریخته واکنش زنجیره‌ای پلیمراز واردات مهندسی ژنتیک}, url = {http://gebsj.ir/article-1-179-en.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-179-en.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, issn = {2588-5073}, eissn = {2588-5081}, year = {2013} } @article{ author = {Asgari, Mina and Morowati, Mohsen and Eimani, Sarab}, title = {Determination of Diazinon residue levels in Cherry, Cerasus avium supplied to Tehran central fruit and vegetable market}, abstract ={some of the top decision makers in the ministry of Jihad-e-Agriculture, ministry of Health and the Department of the environment emphasize on a ban on genetically modified products and are in favor of continuous use of synthetic pesticides while over 170 million hectare of the transgenic products are cultivated all around the world. To determine the diazinon residue level in sweet cherry, 40 samples were collected from Tehran Central Market. These products were produced in five main cherry producing cities such as Lavasan, Shahriar, Qazvin, Mashhad and Urumia. Samples were prepared and extracted by the standard method of QuEChERS. The GC/ MS analysis was used to determine the levels of Diazinon residue in the samples. The amount of pesticides measured was compared with the national and Codex MRLs. 10% of the samples contained Diazinon residue levels higher than the MRL value (0.05 mg/ kg) including 4 samples from Mashhad (0.3 mg/kg) and Lavasan (0.29 mg/kg). The remaining samples (90%) had no detectable residue levels of this insecticide. The results obtained in this study can be used for the future planning of pesticides application in the high risk areas of the country. Therefore, the continuous blockade of taking advantage of alternative products and methodologies which could reduce the pesticide usage like production of transgenic plants may result in the production of toxic food baskets for the consumers which may result in the spread of incurable diseases in the society.}, Keywords = {QuEChERS, Diazinon residue, Cherries, GC/MS.}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {119-126}, publisher = {Biosafety Society of Iran}, title_fa = {بررسی میزان باقیمانده حشره‌کش دیازینون در محصول گیلاس عرضه شده در میدان میوه و تره بار مرکزی استان تهران}, abstract_fa ={عدم اعتماد و اطمینان به مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته و دیگر فناوری‌های نوین و کمتر شناخته شده توسط مدیران، با وجود کشت بیش از 170 میلیون هکتار محصولات تراریخته در دنیا موجب استمرار استفاده از روش‌های تولید غذا با تکیه بر مصرف از آفت‌کش‌های شیمیایی خطرناک شده است. به‌منظور تعیین باقیمانده حشره‌کش دیازینون تعداد چهل نمونه گیلاس از میدان مرکزی میوه و تره بار تهران که از پنج شهر مختلف لواسان، شهریار، قزوین، مشهد و ارومیه که قطب تولید گیلاس در ایران هستند، طی مدت معینی در ماه‌های خرداد و تیر سال 90 تهیه شده و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. جهت استخراج نمونه‌ها از روش استاندارد کچرز استفاده شد. پس از استخراج نمونه‌ها، جهت اندازه‌گیری دیازینون از دستگاه کروماتوگراف گازی-طیف سنجی جرمی استفاده شد و مقادیر به‌دست آمده با حداکثر میزان مجاز ملی باقیمانده آفت‌کش‌ها مقایسه شد. نتایج نشان داد که 10 درصد نمونه‌های مورد آزمایش دارای آلودگی بالاتر از حد مجاز به دیازینون بودند (MRL= 5/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) که شامل چهار نمونه از مشهد (3/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و لواسان (29/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) بودند و مابقی 90 درصد از نمونه‌ها بدون باقیمانده قابل ردیابی دیازینون بودند. نتایج به‌دست آمده می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های استفاده و کاربرد آفت‌کش‌ها در مناطق پر خطر کشور در آینده استفاده شود.}, keywords_fa = {باقیمانده دیازینون روش جدید استخراج کچرز کروماتوگرافی گازی اسپکتروسکوپی جرمی گیلاس}, url = {http://gebsj.ir/article-1-180-en.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-180-en.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, issn = {2588-5073}, eissn = {2588-5081}, year = {2013} } @article{ author = {Ghadamgahi, Feresht and Zerehdaran, Saeed and Abbasi, Mokhtar Ali and AhaniAzari, Mojtaba and SalehiNasab, Mo}, title = {Identification of PEPCK-C polymorphism using PCR- RFLP method and its association with economic traits in native fowl of Khorasan Razavi province}, abstract ={this study aimed to determine the PEPCK-C gene polymorphism in a population of native fowl in Khorasan Razavi. This gene encodes an enzyme with the same name in most organisms. This enzyme plays a key role in the gluconeogenesis. There are two types of this gene namely, cytosolic (PEPCK-C) and mitochondrial (PEPCK-M) types. In this study, blood samples were randomly collected from 100 native fowl of Khorasan Razavi. DNA was extracted using modified salting out method and then a fragment with the length of 1000 bp using a pair of primers was amplified. This fragment covers the promoter and exon 3 of PEPCK-C gene. For genotyping, the PCR-RFLP method using the BstEII digesting enzyme was performed. The GLM procedure of SAS 9.1 was used to study the association of the PEPCK-C gene polymorphism with economic traits. Three genotype patterns including AA, AB and BB were observed with frequencies of 0.46, 0.35 and 0.19, respectively. The effects of genotypes were significant for birth weight (P<0.01), weight at 12 weeks of age (P<0.0001) and average egg weight between 28 to 32 weeks of age (P<0.002). Other studied traits were not significantly influenced by genotypes of this gene. Based on the results of this study the BB genotype had the greatest impact on birth weight, weight at 12 weeks of age and average egg weight. Therefore, the selection based on the polymorphism of this gene could be useful for improving body weight and egg weight of Khorasan Razavi native fowl.}, Keywords = {PEPCK-C gene, Economic Traits, Polymorphism, Khorasan Razavi, Native fowl}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {127-134}, publisher = {Biosafety Society of Iran}, title_fa = {تعیین تفاوت ژن PEPCK-C به‌روش PCR-RFLP و ارتباط آن با صفات عملکردی در مرغان بومی استان خراسان رضوی}, abstract_fa ={این پژوهش با هدف تعیین تفاوت ژن PEPCK-C در جمعیت مرغان بومی استان خراسان‌رضوی انجام گرفت. این ژن کد کننده آنزیمی با همین نام درون سلول‌های اغلب موجودات است. این آنزیم نقش کلیدی در چرخه نوسازی گلوکز (گلوکونئوژنز) دارد. دو نوع متفاوت از این ژن به شکل‌های نوع سیتوزولی (PEPCK-C) و نوع میتوکندریایی (PEPCK-M) وجود دارد. در این پژوهش نمونه‌های خون به‌طور تصادفی از 100 قطعه نژاد مرغ بومی منطقه خراسان رضوی جمع‌آوری شد. دی.ان.ای به‌روش نمکی بهینه یافته استخراج و سپس با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی، قطعه‌ای با طول 1000 جفت‌باز تولید شد. این قطعه از پیشبر تا اگزون شماره سه ژن PEPCK-C را پوشش می‌دهد. به منظور تعیین ژنوتیپ‌های مختلف، روش PCR-RFLP با استفاده از آنزیم‌برشی BstE Π به‌کار گرفته شد. برای بررسی ارتباط تفاوت این ژن با صفات عملکردی از روش GLM، نرم‌افزار SAS استفاده شد. سه الگوی ژنوتیپی AA، ABو BB به‌ترتیب با فراوانی 46/0، 35/0و 19/0 در این جمعیت مشاهده شد. تفاوت ژن PEPCK-C اثر معنی‌داری بر صفات وزن تولد (01/0P<)، وزن در 12 هفتگی (0001/0P<) و میانگین وزن تخم‌مرغ بین 28 تا 32 هفتگی (002/0P<) داشت. اثر تفاوت این ژن روی دیگر صفات مورد پژوهش معنی‌دار نبود. براساس نتایج این پژوهش، پرندگان با ژنوتیپ BB بالاترین وزن تولد، وزن در 12 هفتگی و میانگین وزن تخم‌مرغ را داشتند. براساس نتایج این پژوهش انتخاب براساس تفاوت ژن PEPCK-C می­تواند در بهبود ژنتیکی صفات وزن بدن و وزن تخم‌مرغ در مرغان بومی خراسان رضوی موثر باشد.}, keywords_fa = { ژن PEPCK-C تفاوت صفات عملکردی مرغ خراسان رضوی PCR-RFLP}, url = {http://gebsj.ir/article-1-181-en.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-181-en.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, issn = {2588-5073}, eissn = {2588-5081}, year = {2013} } @article{ author = {Maleki, Sara and Garoosi, Gasem Ali and Haddad, Rahim and Nezamialanog, Esmail}, title = {The antioxidative effect of some shoot and root inducers in Pistacia vera (Qazvini and UCB-1 rootstocks) under in vitro conditions}, abstract ={pPistacia vera cv. Qazvini and UCB-1 rootstocks are two worldwide well-known pistachio rootstocks. They are valuable because of their tolerance to salinity and drought (Qazvini), and the resistance to cold and to Verticillium diseases (UCB-1). To improve vegetative and growth quality of pistachio and also to enhance the rooting efficiency, the effect of Scopoletin, iron source (Fe-EDDHA and Fe-EDTA( on growth characteristics as well as peroxidase activity was studied. In addition, the effect of the different concentrations of Ca2+ and Mg2+ cations, the temperatures and EDTA concentrations were investigated at various levels. The results indicated that Scopoletin increased the shooting percentage and enhanced the growth quality. It also affected the peroxidase activity (α=0.05) significantly in comparison with the control. Results also revealed that applying Fe-EDDHA instead of Fe-EDTA in the culture media increased the rooting efficiency up to two fold in comparison with the control. There was also a direct relationship between the rooting rate and the enzyme activity, suggesting peroxidase as a predictive marker in the rooting phase of Pistacia vera. The kinetic properties of enzyme revealed the positive role of cations, 30°C (as an optimum temperature) and a negative role of EDTA on the enzyme activity.}, Keywords = {Fe-EDDHA, Peroxidase, Pistacia vera, Rooting, Scopoletin, Shooting.}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {135-144}, publisher = {Biosafety Society of Iran}, title_fa = {اثر آنتی‌اکسیدانی برخی القا کننده‌های نوساقه‌زایی و ریشه‌زایی در پسته (Pistacia vera، پایه‌های رویشی قزوینی و UCB-1) در شرایط درون‌شیشه}, abstract_fa ={پایه‌های رویشی پسته قزوینی و UCB-1 از ارقام شناخته­شده در دنیا هستند که به‌لحاظ سازگاری به خشکی و شوری (قزوینی) و سرما و بیماری‌های ورتیسلیومی (UCB-1) دارای اهمیت هستند. به منظور بهبود کیفیت رشد رویشی و میزان ساقه‌زایی و همچنین افزایش راندمان ریشه‌زایی، اثر اسکوپولتین و منبع آهن (Fe-EDDHA و Fe-EDTA) همراه با پژوهش تغییرات فعالیت آنزیم پراکسیداز بررسی­شد. همچنین بررسی خصوصیت‌های کینتیک با استفاده از مقادیر مختلف کاتیون‌های Ca2+، Mg2+ و دماهای متفاوت و همچنین اثر غلظت‌های مختلف EDTA بر فعالیت این آنزیم هدف دیگر این پژوهش بود. نتایج نشان داد که اسکوپولتین ضمن افزایش میزان نوساقه‌زایی و بهبود کیفیت رشد رویشی، در فعالیت آنزیم پراکسیداز نقش مؤثری ایفا کرد که اختلاف معنی‌داری در سطح 0.05=α با تیمار شاهد داشت. جایگزینی Fe-EDDHA با Fe-EDTA در محیط کشت، راندمان ریشه‌زایی را تا دو برابر افزایش داده و یک رابطه مستقیم بین میزان ریشه‌زایی و فعالیت آنزیم پراکسیداز دیده ­شد، بنابراین فعالیت آنزیم پراکسیداز می­تواند به‌عنوان نشانگر پیش‌بینی­ کننده ریشه‌زایی در پسته مورد توجه باشد. بررسی فعالیت کینتیک آنزیم پراکسیداز بیانگر نقش مثبت کاتیون‌ها، دمای 30 درجه سانتی‌گراد به‌عنوان دمای بهینه فعالیت آنزیم و اثر بازدارندگی EDTA روی فعالیت این آنزیم بود.}, keywords_fa = { اسکوپولتین پسته پراکسیداز ریشه‌زایی نوساقه‌زایی Fe-EDDHA}, url = {http://gebsj.ir/article-1-182-en.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-182-en.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, issn = {2588-5073}, eissn = {2588-5081}, year = {2013} } @article{ author = {Montazerinezhad, Somayeh and Solouki, Mahmoud and Fakheri, Barat Ali}, title = {The activity of ascorbate peroxidase (Cm APX) enzyme and expression level of it\'s encoding gene in salt stress condition in three Sistan melon Landraces (Cucumis malo L.)}, abstract ={salinity is one of the undesirable environmental factors which affects both growth and crop production. The stresses cause a wide range of reactions in plants including the change in gene expression and cellular metabolism and the change in growth rate and production. To study the activity of the antioxidant enzyme Ascorbate Peroxidase (APX) and the expression level of its encoding gene in three Sistan melon Landraces (Cucumis malo L.), a factorial experiment was conducted in completely randomized design with three replications under control and salinity conditions (250mM and 350mM of NaCl). The relative expression of APX was compared by Real time PCR and enzyme activity was assayed in three melon landraces of Ghandak, Sefidak and Sefidak khatdar. According to the results, at 250 mM salinity level, the CmAPX gene expression showed an increase in comparison to control in all the three landraces and this increase in expression was significant at 5% in Ghandak and Sefidak landraces. At 350 mM salinity level, CmAPX gene expression was decreased in all the three studied landraces. At this level of salinity, the expression of CmAPX gene in the Khatdar Sefidak landrace significantly decreased (at 5% level) in comparison to control. More increase in antioxidant activity of APX with stable expression of CmAPX gene in Ghandak landrace was detected that shows this landrace could tolerate against salt stress better than the others.  Decreased expression of this gene in Sefidak khatdar landrace with reduced enzymatic activity showed sensitivity of this landrace to salinity. We suggest that other genes related to antioxidant enzymes as well as their relationship with each others be examined in Sistan melon landraces.}, Keywords = {CmAPX, Gene Expression, Salt Stress, Melon, Real Time PCR}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {145-154}, publisher = {Biosafety Society of Iran}, title_fa = {فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (Cm APX) و میزان بیان ژن کد کننده آن تحت تنش شوری در توده‌های خربزه (Cucumis melo L.) بومی سیستان}, abstract_fa ={شوری از جمله عوامل نامساعد محیطی است که رشد و عملکرد گیاهان زراعی را تحت تأثیر قرار می­دهد. تنش­ها باعث بروز دامنه وسیعی از واکنش­ها در گیاهان، از تغییر بیان ژن و متابولیسم سلول تا تغییر در سرعت رشد و عملکرد می­شوند. در این پژوهش به منظور بررسی میزان بیان ژن Cm APX و تغییرات آنزیم آنتی­اکسیدان آسکوربات پراکسیداز (APX) در سه توده خربزه بومی سیستان، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط کنترل شده و تنش شوری (250 و 350 میلی مولار NaCl) اجرا شد. پس از آن پاسخ آنزیمی و بیان نسبی ژن آسکوربات پراکسیداز (Cm APX) با استفاده از روش Real Time PCR در سه توده خربزه قندک، سفیدک و سفیدک خط دار انجام گرفت. بر اساس نتایج به­دست­آمده، در سطح شوری mM 250 بیان ژن Cm APX در هر سه توده نسبت به نمونه کنترل افزایش نشان داد اما این افزایش بیان در توده قندک و سفیدک در سطح پنج درصد معنی­ دار شد. در سطح شوری mM 350 بیان ژن Cm APX درهر سه توده مورد بررسی کاهش یافت. در این سطح شوری، بیان ژن Cm APX در توده سفیدک خط دار به صورت معنی داری نسبت به نمونه کنترل در سطح پنج درصد کاهش نشان داد. افزایش بیشتر فعالیت آنزیم آنتی­اکسیدان آسکوربات پراکسیداز در کنار بیان پایدارتر و بیشتر ژن (Cm APX) در توده قندک نشان داد که این توده بهتر توانست تنش شوری را تحمل نماید و کاهش بیان این ژن در توده سفیدک خط دار به همراه کاهش فعالیت آنزیمی آن نشان­دهنده حساسیت این توده به شرایط تنش شوری است. پیشنهاد می­شود که دیگر ژن­های مربوط به آنزیم­های آنتی­اکسیدان و همچنین ارتباط آنها با هم در توده های خربزه بومی سیستان مورد بررسی قرارگیرد.}, keywords_fa = { بیان ژن تنش شوری خربزه ژن Cm APX Real Time-PCR}, url = {http://gebsj.ir/article-1-183-en.html}, eprint = {http://gebsj.ir/article-1-183-en.pdf}, journal = {Genetic Engineering and Biosafety Journal}, issn = {2588-5073}, eissn = {2588-5081}, year = {2013} }