[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 79-91 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی برخی عوامل بیوکنترل باکتری عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی
پریناز شیبانی، رضا خاکور، اکبر شیرزاد
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان تبریز
چکیده:   (515 مشاهده)
از جمله عمده ­ترین عوامل خسارت­زای سیب­ زمینی، باکتری­های خاکزاد عامل پوسیدگی نرم (Soft rot) می­باشند که دارای طیف میزبانی وسیع بوده و با تولید آنزیم پکتیناز باعث پوسیدگی نرم در غده­ های سیب­ زمینی می­شوند. استفاده از باکتری­های آنتاگونیست به عنوان یک جایگزین مناسب برای سموم شیمیایی در کنترل بیمارگرها اهمیت دارد. در این مطالعه ابتدا 30 نمونه غده مشکوک به بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی به همراه خاک اطراف غده­ ها از مزارع سیب­ زمینی جمع آوری و باکتری های عامل پوسیدگی نرم از غده­های سیب­ زمینی، جداسازی شد. جدایه‌های باکتری بیمارگر با استفاده از روش­های بیوشیمیایی و مولکولی به عنوان  subsp. carotovorum Pectobacterium carotovorum شناسایی گردید. باکتری­های آنتاگونیست هم از نمونه­ های خاک اطراف غده­ ها جداسازی و روی این باکتری بیمارگر، تست غربالگری کنترل انجام شد. از بین 250 جدایه آنتاگونیست، هفت جدایه روی باکتری بیمارگر، هاله بازدارندگی تشکیل دادند. از این میان، دو جدایه 37G و 41E با بیش از 50 درصد بازدارندگی رشد بیمارگر، بیشترین اثر آنتی­بیوز و سه جدایه 37B،36A  و 34B بازدارندگی نزدیک به 50 درصد نشان دادند اما جدایه 11A با بازدارندگی 40 درصد به علت بیماری­زایی بر روی غده سیب­ زمینی کنار گذاشته شد. جدایه‌های آنتاگونیست با استفاده از روش­های شناسایی بیوشیمیایی، مورفولوژیکی و مولکولی به عنوان sp. Streptomyces شناسایی شدند. سه جدایه 37G، 41E و 36A کنترل قابل قبولی در تست گلخانه ­ای روی عامل پوسیدگی نرم سیب­ زمینی نشان دادند. استرپتومایسزها با مکانیسم­های بیوکنترلی مختلف در کنترل باکتری­های بیمارگر پتانسیل خوبی دارند.
واژه‌های کلیدی: استرپتومایسز، پکتوباکتریوم، پوسیدگی نرم، سیب زمینی، کنترل بیولوژیکی
متن کامل [PDF 888 kb]   (581 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی زیستی
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheibani P, Khakvar R, Shirzad A. Identification of some Biocontrol agents on Potato Soft Rot Bacterium. Genetic Engineering and Biosafety Journal. 2015; 4 (1) :79-91
URL: http://gebsj.ir/article-1-242-fa.html

شیبانی پریناز، خاکور رضا، شیرزاد اکبر. شناسایی برخی عوامل بیوکنترل باکتری عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی . مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1394; 4 (1) :79-91

URL: http://gebsj.ir/article-1-242-fa.html



دوره 4، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3742