[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 8-1401 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 274-266 برگشت به فهرست نسخه ها
ویرایش ژنومی گیاه سیب زمینی با استفاده از سیستم CRISPR/Cas9
عصمت اشعار قدیم ، مقصود پژوهنده* ، محمد احمدآبادی
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران ، pazhouhandeh@gmail.com
چکیده:   (1510 مشاهده)
سیب­ زمینی (Solanum tuberosum L) (2n=4x=48)، یک محصول هتروزیگوت و پلی­پلوئید است که بعد از برنج، گندم و ذرت، مهمترین محصول غذایی جهان شناخته می­شود. با روند کنونی افزایش جمعیت جهانی، عقیده بر این است که این گیاه می­تواند یک محصول حیاتی برای تامین نیازهای غذایی این جمعیت رو به رشد باشد. اگرچه روش­های سنتی اصلاحی، باعث بهبود عملکرد این گیاه شده است، بااین­حال وراثت تترازومی، تحقیق و اصلاح سیب­ زمینی از طریق دورگ­ گیری سنتی را پیچیده می­کند. با استفاده از ویرایش ژنوم اختصاصی، یک یا چند صفت می­تواند به واریته­ های تجاری اضافه شود، در نتیجه از دورگ‌گیری جلوگیری می­شود. در سال­های اخیر، ابزارهای مدرن مانند سیستم کریسپر با ارایه فناوری­های جدید، ساده و در عین­حال قدرتمند، به دانشمندان در تسریع روند اصلاحی گیاهان مختلف کمک شایانی کرده است. با پیشرفت­های صورت گرفته، الحاق، بیان یا خاموش‌سازی ژن­های مهم، برای بهبود تولید سیب­ زمینی و صفات کیفی، در گونه‌های فعلی مورد استفاده قرار گرفته است. در این میان، اطلاعات توالی ژنوم به­ همراه روش­های معتبر ترانسفورماسیون ژنتیکی و باززایی، سیب‌زمینی را به­ عنوان یک کاندیدای قوی مهندسی ژنتیک تبدیل کرده است. هدف از این مقاله، بررسی تحقیقات صورت گرفته در گیاه سیب­ زمینی با استفاده از سیستم CRISPR-Cas9 جهت بهبود صفات و افزایش بهره­ وری می‌باشد.
شماره‌ی مقاله: 11
واژه‌های کلیدی: سیستم CRISPR-Cas9، سیب‌زمینی، ویرایش ژن
متن کامل [PDF 783 kb]   (375 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1401/9/20 | پذیرش: 1401/10/29 | انتشار: 1401/10/30
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashaar-Ghadim E, Pazhouhandeh M, Ahmadabadi M. Potato Genome Editing Using CRISPR Technologies. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2022; 11 (2) : 11
URL: http://gebsj.ir/article-1-367-fa.html

اشعار قدیم عصمت، پژوهنده مقصود، احمدآبادی محمد. ویرایش ژنومی گیاه سیب زمینی با استفاده از سیستم CRISPR/Cas9. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1401; 11 (2) :266-274

URL: http://gebsj.ir/article-1-367-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 8-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645