[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 41-50 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی عامل بیماری پژمردگی گوجه‌فرنگی و کنترل آن با استفاده از باکتری‌های آنتاگونیست در استان آذربایجان شرقی
مهرداد صالح زاده*، احمد اشرفی بلوک آباد
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ایران ، mehrdadsalehzadeh@gmail.com
چکیده:   (353 مشاهده)
یکی از عوامل محدودکننده‌ی تولید گوجه‌فرنگی در دنیا بیماری پژمردگی باکتریایی با عامل Ralstonia solanacearum می‌باشد. با توجه به اهمیت این بیماری در گوجه‌فرنگی، استفاده از عوامل کنترل زیستی می‌تواند یک راهکار مؤثر و بی‌خطر در کاهش خسارت این بیماری باشد. در سال 1394، نمونه­های گیاه گوجه‌فرنگی مشکوک به بیماری پژمردگی از مناطق مختلف استان آذربایجان شرقی جمع­آوری شد. پس از جداسازی باکتری‌ها، شناسایی آن‌ها با آزمون‌های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی لازم صورت گرفت. در بررسی‌های ژنوتیپی، جدایه‌ها با جفت آغازگرهای 760/759، PS96I/ PS96H قادر به تکثیر قطعه 282 و 148 جفت بازی بودند. بر اساس مجموع بررسی­های فنوتیپی و ژنوتیپی جدایه­های عامل بیماری پژمردگی گوجه‌فرنگی به‌عنوان بیوار2 R.solanacearum شناسایی شدند. به‌منظور کنترل بیولوژیکی باکتری مذکور تعداد 15 جدایه باکتری از خاک ناحیه ریزوسفر گوجه‌فرنگی­های سالم، با استفاده از روش­ رقیق‌سازی جداسازی شدند. اثر آنتاگونیستی این جدایه­ها بر اساس توانایی آن‌ها در جلوگیری از رشد پاتوژن با استفاده از آزمون تشکیل هاله بازدارنده موردبررسی قرار گرفت. از بین جدایه‌های موردبررسی سه جدایه به‌عنوان نماینده انتخاب و ویژگی­های فنوتیپی و ژنوتیپی آن‌ها تعیین شد. بر این اساس جدایه ka1 به‌عنوان Bacillus subtilis، جدایه ka2 و Ka3 به‌عنوان Psudomonas fluorescens شناسایی شدند.
 
واژه‌های کلیدی: کلید واژه: پژمردگی گوجه‌فرنگی، باکتری‌های آنتاگونیست، ریزوسفر.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک میکروارگانیسم ها و ویروسها
دریافت: 1399/2/23 | پذیرش: 1399/5/20 | انتشار: 1399/6/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehzadeh M, Ashrafi A. Identifying Tomato Wilt disease and Controlling It Using Antagonist Bacteria in East Azerbaijan Province. Genetic Engineering and Biosafety Journal. 2020; 9 (1) :41-50
URL: http://gebsj.ir/article-1-300-fa.html

صالح زاده مهرداد، اشرفی بلوک آباد احمد. شناسایی عامل بیماری پژمردگی گوجه‌فرنگی و کنترل آن با استفاده از باکتری‌های آنتاگونیست در استان آذربایجان شرقی. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1399; 9 (1) :41-50

URL: http://gebsj.ir/article-1-300-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4256