گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم، ایران ، sarhadihamid@yahoo.com
چکیده: (2888 مشاهده)
لاکتوفرین که شامل پپتیدهای لاکتوفرامپین و لاکتوفریسین میباشد یکی از گلیکوپروتئینهای شیر با خواص ضد میکروبی است. لاکتوفرینبهعنوانجزءذاتیسیستمایمنیمطرحبودهواولینسددفاعیدربرابرحملاتمیکروبیرانشانمیدهد. هدف از این پژوهش سنتز کایمری این دو زیر واحد پپتیدی و ارزیابی تاثیر پپتید نوترکیب تولید شده روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی بود.توالی کایمری لاکتوفرامپین-لاکتوفریسین پس از بهینه شدن بر اساس کدون ترجیحی بیان شونده در گیاه توتون، به صورت مصنوعی درون وکتور pGHسنتز شد و سپس به وکتور بیانی pBI121 منتقل گردید. پلاسمید بیانی نوترکیب از طریق فرآیند ذوب و انجماد به باکتری آگروباکتریومریزوژنز منتقل شد. در نهایت با کمک روش دیسک برگ به گیاه توتون منتقل گردید. استخراج پروتئین نوترکیب از گیاه توتون با استفاده از روش Tris-HCl انجام و فرآیند تخلیص با استفاده از کروماتوگرافی ستونهای نیکل آگارز انجام شد. آزمایش MIC در میکروپلیت 96 خانه استریل و با روش رقیق سازی انجام شد .در نهایت نتایج نشان داد که مقدار پروتئین نوترکیب 1/25 میلیگرم در میلیلیتر میباشد و کیفیت مطلوبی نیز دارد. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب کایمری اثر بازدارندگی خوبی روی میکروارگانیسمهای بیماریزا دارد.
Sarhadi H, Jahandar M H, Tanhaeian A. Designing and Expression of Bovine Chimeric Lactoferrampine - Lactoferricin Peptide with Aim of Recombinant Protein Production in Tobacco. gebsj 2020; 9 (1) :40-54 URL: http://gebsj.ir/article-1-346-fa.html
سرحدی حمید، جهاندار محمد حسن، تنهائیان عباس. طراحی و بیان کایمری پپتید لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین گاوی با هدف تولید نوترکیب این پروتئین در گیاه توتون. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1399; 9 (1) :40-54