[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 51-60 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی و بیان کایمری پپتید لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین گاوی با هدف تولید نوترکیب این پروتئین در گیاه توتون
حمید سرحدی*، محمد حسن جهاندار، عباس تنهائیان
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم، ایران ، sarhadihamid@yahoo.com
چکیده:   (301 مشاهده)
لاکتوفرین که شامل پپتیدهای لاکتوفرامپین و لاکتوفریسین می­باشد یکی از گلیکوپروتئین­های شیر با خواص ضد میکروبی است. لاکتوفرین بهعنوان جزء ذاتی سیستم ایمنی مطرح بوده و اولین سد دفاعی در برابر حملات میکروبی را نشان می دهد. هدف از این پژوهش سنتز کایمری این دو زیر واحد پپتیدی و ارزیابی تاثیر پپتید نوترکیب تولید شده روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی بود. توالی کایمری لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین پس از بهینه شدن بر اساس کدون ترجیحی بیان شونده در گیاه توتون، به صورت مصنوعی درون وکتور  pGHسنتز شد و سپس به وکتور بیانی pBI121منتقل گردید. پلاسمید بیانی نوترکیب شده از طریق فرآیند ذوب و انجماد به باکتری آگروباکتریوم ریزوژنز منتقل شد. در نهایت با کمک روش دیسک برگ به گیاه توتون منتقل گردید. استخراج پروتئین نوترکیب از گیاه توتون با استفاده از روش Tris-HCl انجام و فرآیند تخلیص با استفاده از کروماتوگرافی ستون­های نیکل آگارز انجام شد. آزمایش MIC در میکروپلیت 96 خانه استریل و با روش براث میکرودایلوشن انجام شد .در نهایت نتایج نشان داد که مقدار پروتئین نوترکیب 52/1 میلی گرم در میلی لیتر می­باشد و کیفیت مطلوبی نیز دارد. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب کایمری اثر بازدارندگی خوبی روی میکروارگانیزمهای بیماریزا دارد.
 
واژه‌های کلیدی: آگروباکتریوم ریزوژنز، پروتئین نوترکیب، گیاه توتون، لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین .
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک جانوری
دریافت: 1399/3/24 | پذیرش: 1399/6/20 | انتشار: 1399/6/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarhadi H, Jahandar M H, Tanhaeian A. Engineering and Expression of Bovine Chimeric Lactoferrampine - Lactoferricin Peptide with Aim of Recombinant Protein Production in Tobacco. Genetic Engineering and Biosafety Journal. 2020; 9 (1) :51-60
URL: http://gebsj.ir/article-1-346-fa.html

سرحدی حمید، جهاندار محمد حسن، تنهائیان عباس. طراحی و بیان کایمری پپتید لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین گاوی با هدف تولید نوترکیب این پروتئین در گیاه توتون. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1399; 9 (1) :51-60

URL: http://gebsj.ir/article-1-346-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4256