طراحی و بیان کایمری پپتید لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین گاوی با هدف تولید نوترکیب این پروتئین در گیاه توتون
|
حمید سرحدی*، محمد حسن جهاندار، عباس تنهائیان |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم، ایران ، sarhadihamid@yahoo.com |
|
چکیده: (301 مشاهده) |
لاکتوفرین که شامل پپتیدهای لاکتوفرامپین و لاکتوفریسین میباشد یکی از گلیکوپروتئینهای شیر با خواص ضد میکروبی است. لاکتوفرین بهعنوان جزء ذاتی سیستم ایمنی مطرح بوده و اولین سد دفاعی در برابر حملات میکروبی را نشان می دهد. هدف از این پژوهش سنتز کایمری این دو زیر واحد پپتیدی و ارزیابی تاثیر پپتید نوترکیب تولید شده روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی بود. توالی کایمری لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین پس از بهینه شدن بر اساس کدون ترجیحی بیان شونده در گیاه توتون، به صورت مصنوعی درون وکتور pGHسنتز شد و سپس به وکتور بیانی pBI121منتقل گردید. پلاسمید بیانی نوترکیب شده از طریق فرآیند ذوب و انجماد به باکتری آگروباکتریوم ریزوژنز منتقل شد. در نهایت با کمک روش دیسک برگ به گیاه توتون منتقل گردید. استخراج پروتئین نوترکیب از گیاه توتون با استفاده از روش Tris-HCl انجام و فرآیند تخلیص با استفاده از کروماتوگرافی ستونهای نیکل آگارز انجام شد. آزمایش MIC در میکروپلیت 96 خانه استریل و با روش براث میکرودایلوشن انجام شد .در نهایت نتایج نشان داد که مقدار پروتئین نوترکیب 52/1 میلی گرم در میلی لیتر میباشد و کیفیت مطلوبی نیز دارد. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب کایمری اثر بازدارندگی خوبی روی میکروارگانیزمهای بیماریزا دارد.
|
|
واژههای کلیدی: آگروباکتریوم ریزوژنز، پروتئین نوترکیب، گیاه توتون، لاکتوفرامپین - لاکتوفریسین . |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
مهندسی ژنتیک جانوری دریافت: 1399/3/24 | پذیرش: 1399/6/20 | انتشار: 1399/6/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|