تجزیه و تحلیل پروتئوم عصاره پروتئینی باکتری Xanthomonas citri subsp. citri با خاصیت محرکی بر روی گیاه آرابیدوپسیس
|
وحید فلاح زاده ممقانی*  |
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ، fallahzadeh@azaruniv.edu |
|
چکیده: (5421 مشاهده) |
در حال حاضر پژوهش های وسیعی در موسسات پژوهشی در دنیا در حال انجام است که هدف آنها یافتن محرکهایی (الیسیتورهای) جدید از میکروارگانیسمها و گیرندههای آنها از گیاهان میباشد. شناخت کامل این محرکها و گیرندههای مربوط به آنها، امکان استفاده از آنها جهت ایجاد گیاهان تراریخته مقاوم به بیمارگرهای گیاهی را امکان پذیر میسازد. با توجه به اینکه تولید اتیلن گیاه مدل آرابیدوپسیس تالیانا در واکنش به تیمار محرکهای میکروبی به شدت افزایش مییابد، در این مطالعه از آزمون سنجش اتیلن برای خالص سازی و بررسی پروتئینهایی با خاصیت محرک از باکتری (Xcc) Xanthomonas citri subsp. citri استفاده شد. برای این منظور عصاره پروتئینی این باکتری تهیه و خالص سازی شد و سپس نمونه خالص شده که در آزمون سنجش اتیلن خاصیت محرکی داشت، با استفاده از طیف سنجی جرمی متوالی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. حدود 60 پروتئین مختلف در نمونه مورد بررسی شناسایی شد که از بین موارد شناسایی شده تنها سه مورد از نظر جرم مولکولی و نقطه ایزوالکتریک مشابه محرک مشاهده شده در عصاره پروتئینی باکتری Xcc بودند. این پروتئینها عبارتند از cspA (پروتئین شوک سرمایی A)، csrA (پروتئین تنظیمگر ذخیره کربن) و یک پروتئین ناشناخته فرضی محافظت شده که از خانواده پروتئینی DUF1456 میباشد. با بررسیهایی که در نرم افزارهای SOSUI وPSORTB صورت گرفت مشخص شد که این پروتئین ناشناخته فرضی قابل حل در آب بوده و هیچگونه توالی مرتبط با غشاءهای باکتری را ندارد و بنابراین به احتمال زیاد جزء پروتئینهای سیتوپلاسمی محسوب میشود. |
|
واژههای کلیدی: آرابیدوپسیس محرک اتیلن پروتئین زانتوموناس سیتری |
|
متن کامل [PDF 288 kb]
(2208 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
مهندسی ژنتیک جانوری دریافت: 1395/1/8 | پذیرش: 1395/6/17 | انتشار: 1395/11/6
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|