[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 2 - ( 10-1395 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 234-225 برگشت به فهرست نسخه ها
پیشرفت همزمان اصلاح سنتی و بیوتکنولوژی در جهت بهبود محصول چغندرقند
پرویز فصاحت* ، پیمان نوروزی
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران ، parviz.fasahat@gmail.com
چکیده:   (5276 مشاهده)

چغندر قند یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی است که در حال حاضر حدود 20 درصد از قند مصرفی در سراسر جهان را تامین می کند. استفاده از روش های سنتی اصلاح چغندرقند موجب انتقال صفات مورد انتظار می شود؛ اما در عین حال مدت زمان زیادی برای شناسایی تلاقی های مطلوب صرف می شود. مهندسی ژنتیک (اصلاح دقیق) پیشرفته ترین روش اصلاح گیاهی است که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد. در دو دهه اخیر از این روش در اصلاح چغندرقند برای مقاومت به آفات و بیماری ها، تنش های غیر زیستی و نیز تولید محصولات جانبی استفاده شده است. کاربرد این روش نه تنها باعث تسریع در برنامه های اصلاحی شده بلکه در مواردی، مانند کاربرد چغندرهای مقاوم به علف کش، سبب صرفه جویی در هزینه ها نیز شده است. در این مقاله سعی شده است که به پیشرفت های صورت گرفته در زمینه کاربرد مهندسی ژنتیک در بهبود محصول چغندرقند پرداخته شود.

واژه‌های کلیدی: چغندرقند، اصلاح، مهندسی ژنتیک
متن کامل [PDF 500 kb]   (2719 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1395/9/20 | پذیرش: 1395/12/1 | انتشار: 1396/1/17
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fasahat P, Norouzi P. The simultaneous progress of conventional breeding and biotechnology for sugar beet improvement. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2017; 5 (2) :225-234
URL: http://gebsj.ir/article-1-154-fa.html

فصاحت پرویز، نوروزی پیمان. پیشرفت همزمان اصلاح سنتی و بیوتکنولوژی در جهت بهبود محصول چغندرقند. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1395; 5 (2) :225-234

URL: http://gebsj.ir/article-1-154-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645