[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات 

دوره سیزدهم سال 1403
شماره اول
شماره دوم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 12، شماره 2 - ( 9-1402 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 167-157 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از پلتفرم سوسپانسیون سلول‌های گیاهی BY-2 برای تولید آنزیم بتا-1و3 گلوکاناز
رضا محمدزاده ، مصطفی مطلبی* ، زهرا مقدسی جهرمی
گروه زیست‌فناوری مولکولی گیاهی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری، تهران ، motalebi@nigeb.ac.ir
چکیده:   (1021 مشاهده)
به دلیل افزایش تقاضا برای پروتئین‌های نوترکیب عاری از فرآورده‌های حیوانی، سلول‌های گیاهی به عنوان یک پلتفرم مناسب برای تولید این پروتئین‌ها مورد توجه می‌باشند. نگهداری ارزان، ساده بودن جداسازی و خالص‌سازی محصول تولید شده و کشت مستقل از شرایط آب و هوایی، کیفیت خاک، فصل‌ها، طول روز و وضع هوا از مزیت‌های استفاده از سوسپانسیون‌های سلولی می‌باشد. در این تحقیق از سلول‌های گیاهی BY-2  استفاده شد که علاوه بر مزیت‌های فوق، سرعت تقسیم بالای سلولی از ویژگی‌های مهم سلول‌های BY-2 است. به منظور بهینه‌سازی انتقال و بیان ژن در سلول‌های BY-2، ابتدا ژن گزارشگرβ-glucuronidase (gus) به این سلول‌ها منتقل شد. برای اثبات حضور ژنgus  در سلول‌های BY-2، قطعه bp521 مورد انتظار با استفاده از PCR تکثیر شد. جهت تایید بیشتر تراریخته بودن سلول‌های BY-2، از سنجش بیوشیمیایی GUS که باعث تغییر رنگ (آبی) سلول‌ها می‌شود استفاده شد. جهت بیان  آنزیم بتا-1و3 گلوکاناز، ژن (bgnI) β-1,3 glucanase حاوی اینترون از جدایه قارچ Trichoderma virens در وکتور دوگانه pBI121GUS-  همسانه‌سازی و سازه بدست آمده به سلول‌های BY-2 جهت بیان پروتئین منتقل شد. بررسی بیان آنزیم بتا 1و3 گلوکاناز در سلول‌های تراریخته، با استفاده از الگوی پروتئینی توسطSDS-PAGE  انجام گرفته و بیان آنزیم مورد نظر در سلول‌هایBY-2  مورد تایید قرار گرفت. برای تعیین فعالیت آنزیم بتا-1و3 گلوکاناز (BgnI) از روش دی نیترو سالسیلیک اسید (DNS)، جهت اندازه‌گیری مقدار قند‌های احیا شده حاصل از عمل این آنزیم استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد که سلول‌های BY-2 تراریخته قادر به بیان آنزیم بتا 1و3 گلوکاناز فعال می‌باشند.
واژه‌های کلیدی: آنزیم بتا-1و3 گلوکاناز، پروتئین نوترکیب، ژن bgnI، سلول BY-2، گلوکان.
متن کامل [PDF 1168 kb]   (257 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1402/3/29 | پذیرش: 1402/6/17 | انتشار: 1402/12/24
فهرست منابع
1. Bahramsari N., M.R. Zamani and M. Motallebi. (2005). β-1,3-glucanase production in Trichoderma isolates. Iranian Journal of Biology. 18(3): 261-271. (In Persian)
2. Bai, L., Kim, J., Son, K.-H., Shin, D.-H., Ku, B.-H., Kim, D. Y., & Park, H.-Y. (2021). Novel Anti-Fungal d-Laminaripentaose-Releasing Endo-β-1,3-glucanase with a RICIN-like Domain from Cellulosimicrobium funkei HY-13. Biomolecules, 11(8), Article 8. [DOI:10.3390/biom11081080]
3. Brazil, C., Oliveira, D. F. de, Duarte, R. A., Galo, J. M., Lucchetta, L., Santos, E. da C. dos, & Hashimoto, E. H. (2019). β-Glucanase Addition in Brewing Malt Produced by Reduced Time of Germination. Brazilian Archives of Biology and Technology, 62, e19180315. [DOI:10.1590/1678-4324-2019180315]
4. Butler, M., & Moo-Young, M. (2011). Comprehensive biotechnology (2nd ed). Elsevier. http://public.eblib.com/choice/publicfullrecord.aspx?p=858607
5. Cervone, F., De Lorenzo, G., Degrà, L., Salvi, G., & Bergami, M. (1987). Purification and Characterization of a Polygalacturonase-Inhibiting Protein from Phaseolus vulgaris L. 1. Plant Physiology, 85(3), 631-637. [DOI:10.1104/pp.85.3.631]
6. Claus, H., & Mojsov, K. (2018). Enzymes for Wine Fermentation: Current and Perspective Applications. Fermentation, 4(3), Article 3. [DOI:10.3390/fermentation4030052]
7. Du, B., Meenu, M., Liu, H., & Xu, B. (2019). A Concise Review on the Molecular Structure and Function Relationship of β-Glucan. International Journal of Molecular Sciences, 20(16), Article 16. [DOI:10.3390/ijms20164032]
8. Favaron, F. (2001). Gel detection of Allium porrum polygalacturonase-inhibiting protein reveals a high number of isoforms. Physiological and Molecular Plant Pathology, 58(6), 239-245. [DOI:10.1006/pmpp.2001.0333]
9. Gallagher, S. R. (2012). GUS Protocols: Using the GUS Gene as a Reporter of Gene Expression. Academic Press.
10. Gavanji, S., & Larki, B. (2017). Comparative effect of propolis of honey bee and some herbal extracts on Candida albicans. Chinese Journal of Integrative Medicine, 23(3), 201-207. [DOI:10.1007/s11655-015-2074-9]
11. Ghazavi Esfahani, M., Yousefi Kopaei, F., & Mirtalebi, M. (2023). Effects of Some Isolates of Trichoderma spp. And Rhizobacteria in Control of the Causal Agent of Cantaloupe Fusarium Wilt (Fusarium oxysporum f. Sp. Melonis). Gebsj, 12(1), 0-0. 20.1001.1.25885073.1402.12.1.11.5 (In Persian).
12. Gilani, S., Gracia, M. I., Barnard, L., Dersjant-Li, Y., Millán, C., & Gibbs, K. (2021). Effects of a xylanase and beta-glucanase enzyme combination on growth performance of broilers fed maize-soybean meal-based diets. Journal of Applied Animal Nutrition, 9(2), 77. [DOI:10.3920/JAAN2021.0004]
13. Häkkinen, S. T., Reuter, L., Nuorti, N., Joensuu, J. J., Rischer, H., & Ritala, A. (2018). Tobacco BY-2 media component optimization for a cost-efficient recombinant protein production. Frontiers in Plant Science, 9, 45. [DOI:10.3389/fpls.2018.00045]
14. Józefiak, D., Rutkowski, A., Jensen, B. B., & Engberg, R. M. (2006). The effect of -glucanase supplementation of barley- and oat-based diets on growth performance and fermentation in broiler chicken gastrointestinal tract. British Poultry Science, 47(1), 57-64. [DOI:10.1080/00071660500475145]
15. Karunaratne, N. D., Classen, H. L., Ames, N. P., Bedford, M. R., & Newkirk, R. W. (2022). Effects of diet hulless barley and beta-glucanase levels on ileal digesta soluble beta-glucan molecular weight and carbohydrate fermentation in laying hens. Poultry Science, 101(5), 101735. [DOI:10.1016/j.psj.2022.101735]
16. Kourkoumpetis, T., Manolakaki, D., Velmahos, G. C., Chang, Y., Alam, H. B., De Moya, M. M., Sailhamer, E. A., & Mylonakis, E. (2010). Candida infection and colonization among non-trauma emergency surgery patients. Virulence, 1(5), 359-366. [DOI:10.4161/viru.1.5.12795]
17. Marco, J. L. de, & Felix, C. R. (2007). Purification and characterization of a beta-Glucanase produced by Trichoderma harzianum showing biocontrol potential. Brazilian Archives of Biology and Technology, 50, 21-29. [DOI:10.1590/S1516-89132007000100003]
18. Miyanishi, N., Inaba, Y., Okuma, H., Imada, C., & Watanabe, E. (2004). Amperometric determination of laminarin using immobilized β-1,3-glucanase. Biosensors & Bioelectronics, 19, 557-562. [DOI:10.1016/S0956-5663(03)00253-7]
19. Mohamadkhani, M., Mirakhorli, N., Emamzadeh, R., & Khajali, fariborz. (2018). Expression of β (1-3)(1-4) glucanase gene in Lactococcus lactis to produce an animal probiotic feed. Gebsj, 6(2), 213-221. (In Persian)
20. Mohammadzadeh, R., Motalebi, M., Zaman,i M.R., Bidmeshkipour, A. (2008). IDENTIFICATION, CLONING AND STRUCTURE ANALYSIS OF β, 3 GLUCANASE (BGNL) GENE FROM TRICHODERMA VIRENS (10). IRANIAN JOURNAL OF BIOLOGY, 21, 483-492. (In Persian)
21. Murphy, E. J., Rezoagli, E., Major, I., Rowan, N., & Laffey, J. G. (2021). β-Glucans. Encyclopedia, 1(3), Article 3. [DOI:10.3390/encyclopedia1030064]
22. Saito, H., Misaki, A., & Harada, T. (1968). A Comparison of the Structure of Curdlan and Pachyman. Agricultural and Biological Chemistry, 32(10), 1261-1269. [DOI:10.1271/bbb1961.32.1261]
23. Sambrook, J., & Russell, D. W. (2001). Molecular Cloning: A Laboratory Manual. CSHL Press.
24. Usoltseva, R. V., Belik, A. A., Kusaykin, M. I., Malyarenko, O. S., Zvyagintsevа, T. N., & Ermakova, S. P. (2020). Laminarans and 1,3-β-D-glucanases. International Journal of Biological Macromolecules, 163, 1010-1025. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2020.07.034]
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadzadeh R, Motallebi M, Moghaddassi Jahromi Z. Utilizing Plant BY-2 Cell Suspension Platform for the Production of Beta-1, 3-Glucanase Enzyme. gebsj 2023; 12 (2) :157-167
URL: http://gebsj.ir/article-1-463-fa.html

محمدزاده رضا، مطلبی مصطفی، مقدسی جهرمی زهرا. استفاده از پلتفرم سوسپانسیون سلول‌های گیاهی BY-2 برای تولید آنزیم بتا-1و3 گلوکاناز. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1402; 12 (2) :157-167

URL: http://gebsj.ir/article-1-463-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 2 - ( 9-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710