[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات 

دوره سیزدهم سال 1403
شماره اول
شماره دوم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( 11-1400 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 310-299 برگشت به فهرست نسخه ها
ایمنی cryIAc برای انسان، دام و محیط زیست
سید الیاس مرتضوی* ، امیربهرام مرادی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران ، mortazavi_se@yahoo.com
چکیده:   (1819 مشاهده)

نظر به اهمیت ارزیابی ایمنی تراژن برای استفاده در برنامه‌های مهندسی ژنتیک و تولید محصول تراریخته، یک مطالعه کتابخانه‌ای و بیوانفورماتیک برای ارزیابی ایمنی ژن cryIAc و پروتئین CryIAc برای انسان، دام و محیط زیست انجام شد. در این بررسی ابتدا ضمن تشریح مکانیسم مولکولی عملکرد این ژن در اتصال به گیرنده‌های خاص خود در روده میانی لارو حشرات هدف، اختصاصی بودن این گیرنده‌ها و عدم وجود آن در سایر موجودات نشان داده شد. جنبه بعدی ایمنی، بررسی هضم کامل در شرایط شبیه‌سازی‌شده شیره‌های معده‌ای و روده‌ای است. مطالعات مختلفی که تاکنون انجام شده‌اند، حاکی از هضم‌پذیری کامل این ژن و پروتئین در دستگاه گوارش پستانداران و به ویژه انسان است. نشان داده شده است که افزوده شدن پروتئین خالص به جیره غذایی جانواران آزمایشگاهی باعث بروز هیچ مشکلی نشده است و افزودن آن به صورت غذای کامل نیز در جانوران آزمایشگاهی و دام‌ها هیچگونه مشکل و یا تغییری نسبت به جیره‌های بدون آن پروتئین نداشته است. سپس احتمال سمیت‌زایی پروتئین CryIAc مورد بررسی قرار گرفت و نشان داده شد که این پروتئین هیچ تشابهی با پروتئین‌های سمّی شناخته‌شده ندارد و لذا احتمال وجود سمّیّت در آن منتفی است. آلرژی‌زایی این پروتئین نیز با ابزارهای بیوانفورماتیکی مورد بررسی قرار گرفت و هیچ‌گونه حساسیت‌زایی در آن مشاهده نشد. در نهایت جنبه‌های زیست محیطی پروتئین CryIAc از نظر بقا و پایداری در محیط چه به صورت خالص و چه به صورت بقایای گیاهی مد نظر قرار گرفت. نتایج حاکی از تجزیه سریع این پروتئین در خاک و ایمنی کامل آن برای محیط زیست است. از این رو، ایمنی کامل این پروتئین برای انسان، دام و محیط زیست به اثبات می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: ایمنی زیستی، مهندسی ژنتیک، پروتئین CryIAc، سمیت، حساسیت‌زایی
متن کامل [PDF 773 kb]   (405 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ایمنی زیستی
دریافت: 1399/11/9 | پذیرش: 1400/2/20 | انتشار: 1400/9/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mortazavi S, Moradi A. Safety of cryIAc for human, animals and environment. gebsj 2022; 10 (2) :299-310
URL: http://gebsj.ir/article-1-163-fa.html

مرتضوی سید الیاس، مرادی امیربهرام. ایمنی cryIAc برای انسان، دام و محیط زیست. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1400; 10 (2) :299-310

URL: http://gebsj.ir/article-1-163-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( 11-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660