[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات 

دوره سیزدهم سال 1403
شماره اول
شماره دوم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 126-119 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان باقیمانده حشره‌کش دیازینون در محصول گیلاس عرضه شده در میدان میوه و تره بار مرکزی استان تهران
مینا عسگری ، محسن مروتی* ، سراب ایمانی
موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ، m_morowati@yahoo.com
چکیده:   (5613 مشاهده)

عدم اعتماد و اطمینان به مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته و دیگر فناوری‌های نوین و کمتر شناخته شده توسط مدیران، با وجود کشت بیش از 170 میلیون هکتار محصولات تراریخته در دنیا موجب استمرار استفاده از روش‌های تولید غذا با تکیه بر مصرف از آفت‌کش‌های شیمیایی خطرناک شده است. به‌منظور تعیین باقیمانده حشره‌کش دیازینون تعداد چهل نمونه گیلاس از میدان مرکزی میوه و تره بار تهران که از پنج شهر مختلف لواسان، شهریار، قزوین، مشهد و ارومیه که قطب تولید گیلاس در ایران هستند، طی مدت معینی در ماه‌های خرداد و تیر سال 90 تهیه شده و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. جهت استخراج نمونه‌ها از روش استاندارد کچرز استفاده شد. پس از استخراج نمونه‌ها، جهت اندازه‌گیری دیازینون از دستگاه کروماتوگراف گازی-طیف سنجی جرمی استفاده شد و مقادیر به‌دست آمده با حداکثر میزان مجاز ملی باقیمانده آفت‌کش‌ها مقایسه شد. نتایج نشان داد که 10 درصد نمونه‌های مورد آزمایش دارای آلودگی بالاتر از حد مجاز به دیازینون بودند (MRL= 5/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) که شامل چهار نمونه از مشهد (3/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و لواسان (29/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) بودند و مابقی 90 درصد از نمونه‌ها بدون باقیمانده قابل ردیابی دیازینون بودند. نتایج به‌دست آمده می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های استفاده و کاربرد آفت‌کش‌ها در مناطق پر خطر کشور در آینده استفاده شود.

واژه‌های کلیدی: باقیمانده دیازینون روش جدید استخراج کچرز کروماتوگرافی گازی اسپکتروسکوپی جرمی گیلاس
متن کامل [PDF 208 kb]   (1888 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک جانوری
دریافت: 1392/8/21 | پذیرش: 1393/6/24 | انتشار: 1395/11/30
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgari M, Morowati M, Eimani S. Determination of Diazinon residue levels in Cherry, Cerasus avium supplied to Tehran central fruit and vegetable market. gebsj 2013; 2 (2) :119-126
URL: http://gebsj.ir/article-1-180-fa.html

عسگری مینا، مروتی محسن، ایمانی سراب. بررسی میزان باقیمانده حشره‌کش دیازینون در محصول گیلاس عرضه شده در میدان میوه و تره بار مرکزی استان تهران. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1392; 2 (2) :119-126

URL: http://gebsj.ir/article-1-180-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710