[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 4-1396 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 173-157 برگشت به فهرست نسخه ها
جنبه‌های ایمنی رها‌سازی میکروارگانیسم‌های نوترکیب در محیط‌های کشاورزی
هلن پورمظاهری ، غلامرضا صالحی جوزانی*
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی (ABRII)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران ، gsalehi@abrii.ac.ir
چکیده:   (5884 مشاهده)
میکروارگانیسم­های نوترکیب یا مهندسی شده دارای پتانسیل ارائه خدمات بسیار ارزنده­ای به بخش کشاورزی می­باشند که از آن جمله می­توان به امکان ایجاد کود­های زیستی و عوامل کنترل زیستی آفات و بیماری­ها با کارایی بالاتر، تولید نهاده­های دام و طیور (منابع آنزیم و پروبیوتیک­ها) با کیفیت بیشتر، تولید غذا­ها­ی فرا­ویژه و غنی شده و همچنین پاک سازی محیط­های آلوده کشاورزی اشاره نمود. با توجه به پتانسیل بسیار بالا و مزایای قطعی این نوع موجودات برای بخش کشاورزی، رفع برخی ابهامات در خصوص آنها می­تواند راه گسترش استفاده از آنها را باز کند. در روش­های ارزیابی این نوع میکروارگانیسم­ها، میزان زنده مانی و پایداری آن­ها در محیط زیست، فراوانی جریان ژنی و  انتقال افقی ژن از آن­ها به سایر میکروارگانیسم­های موجود در زیست بوم و محیط کشاورزی، تاثیرات احتمالی بر روی موجودات غیر هدف (مخصوصا میکروارگانیسم­های مفید موجود در ریزوسفر)، و ایمنی غذایی آنها ارزیابی می­شوند. علی­رغم مطالعات بسیار زیاد انجام شده در زمینه گیاهان تراریخته، متاسفانه میزان دانش موجود در زمینه فواید و اثرات میکروارگانیسم­های نوترکیب مخصوصا در محیط­های کشاورزی بسیار کم است که این موضوع یکی از دلایل اصلی محدود بودن تجاری شدن آن­ها است. این مقاله مروری کلی بر مزایا و بررسی اثرات احتمالی زیست محیطی میکروارگانیسم­های نوترکیب کشاورزی با تاکید بر عوامل محرک رشد یا کودهای زیستی (PGPRs) و عوامل میکروبی کنترل بیولوژیک آفات و بیماری­های گیاهی دارد. آنچه مسلم است بررسی مزایا و اثرات زیست محیطی میکروارگانیسم­های نوترکیب کشاورزی باید در مقایسه با اثرات مخرب سموم و کود­های شیمیایی بر محیط زیست و سلامت انسان که بطور وسیع در بخش کشاورزی استفاده می­شوند و همچنین اثرات میکروارگانیسم­های تیپ وحشی در محیط زیست صورت پذیرد.
 
واژه‌های کلیدی: تنوع زیستی، کودهای زیستی، سموم زیستی، میکروارگانیسم‌های نوترکیب
متن کامل [PDF 295 kb]   (4926 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک میکروارگانیسم ها و ویروسها
دریافت: 1395/12/14 | پذیرش: 1396/6/14 | انتشار: 1396/6/19
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourmazaheri H, Salehi Jouzani G. Biosafety aspects of deliberate release of recombinant microorganisms in the agricultural environments. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2017; 6 (1) :157-173
URL: http://gebsj.ir/article-1-209-fa.html

پورمظاهری هلن، صالحی جوزانی غلامرضا. جنبه‌های ایمنی رها‌سازی میکروارگانیسم‌های نوترکیب در محیط‌های کشاورزی. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1396; 6 (1) :157-173

URL: http://gebsj.ir/article-1-209-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645