[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 1-1391 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 22-15 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه سازی محیط کشت تولید باکتری بومی گرمادوست Cohnella sp. A01، خالص سازی آنزیم کیتیناز و بررسی فعالیت قارچ کشی آن
نغمه عبیری ، سعید امین زاده* ، محمدرضا بی همتا
، aminzade@nigeb.ac.ir
چکیده:   (4116 مشاهده)
کیتین جزء اصلی کوتیکول حشرات و پوسته سخت پوستان بوده دیواره سلولی بیشتر قارچ ها ، بعضی از جلبک ها و نماتدها را تشکیل می دهد. کیتینازها از آنزیم هایی هستند که نقش تجزیه کیتین نامحلول را بر عهده دارند. باکتری ها کیتیناز را برای هضم کیتین تولید می کنند، اصولا آنها از کیتین به عنوان منبع کربن و انرژی استفاده می کنند. در این پژوهش جهت بررسی حداکثر تولید آنزیم کیتیناز پنج نوع محیط کشت مختلف مورد بررسی قرار گرفت. آنزیم کیتیناز از این سویه ی بومی ایران  (Cohnella sp. A01) که توانایی تولید کیتیناز را دارد، خالص سازی شد. باکتری بعد از کشت اولیه به محیط پیش کشت منتقل شد. بعد از گذشت 24 ساعت باکتری به پنج محیط کشت مختلف که همگی حاوی کیتین کلوئیدی به عنوان جزء اصلی بودند، جهت تولید کیتیناز منتقل شد. بیشترین تولید آنزیم مربوط به تیماری بود که شامل (NH4)2SO4  بود. سنجش فعالیت آنزیم کیتیناز به کمک معرف رنگی 3 و 5 دی نیترو سالیسیلیک اسید و رسوب دهی پروتئین ها توسط آمونیوم سولفات انجام شد. بعد از رسوب دهی پروتئین ها با آمونیوم سولفات میزان فعالیت آنزیمی افزایش یافت. حداکثر عملکرد این باکتری در طرح SAS برای تولید آنزیم کیتیناز در این پنج نوع محیط کشت تولید با کمک نرم افزار کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. اثر مهارکنندگی آنزیم نسبتاً خالص سازی شده کیتیناز بر روی تعدادی از قارچ هایی که عوامل بیماری زای گیاهی محسوب می شوند نیز مورد بررسی قرار گرفت و اثر مهارکنندگی (ضد قارچی) آنزیم کیتیناز بر روی چهار قارچ بیماری زای گیاهی ثابت شد.
 
واژه‌های کلیدی: اثرات ضد قارچی، خالص سازی آنزیم، فعالیت آنزیمی، کیتیناز
متن کامل [PDF 347 kb]   (930 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1390/10/3 | پذیرش: 1391/2/10 | انتشار: 1391/6/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abiri N, Aminzadeh S, Bihamta M R. Partial purification and assessment of antifungal activity of an extracellular chitinase from an Iranian thermophile strain of Cohnella . Genetic Engineering and Biosafety Journal 2012; 1 (1) :15-22
URL: http://gebsj.ir/article-1-222-fa.html

عبیری نغمه، امین زاده سعید، بی همتا محمدرضا. بهینه سازی محیط کشت تولید باکتری بومی گرمادوست Cohnella sp. A01، خالص سازی آنزیم کیتیناز و بررسی فعالیت قارچ کشی آن. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1391; 1 (1) :15-22

URL: http://gebsj.ir/article-1-222-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 1-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645