بهینه سازی محیط کشت تولید باکتری بومی گرمادوست Cohnella sp. A01، خالص سازی آنزیم کیتیناز و بررسی فعالیت قارچ کشی آن
|
نغمه عبیری ، سعید امین زاده* ، محمدرضا بی همتا  |
، aminzade@nigeb.ac.ir |
|
چکیده: (۴۵۷۲ مشاهده) |
کیتین جزء اصلی کوتیکول حشرات و پوسته سخت پوستان بوده دیواره سلولی بیشتر قارچ ها ، بعضی از جلبک ها و نماتدها را تشکیل می دهد. کیتینازها از آنزیم هایی هستند که نقش تجزیه کیتین نامحلول را بر عهده دارند. باکتری ها کیتیناز را برای هضم کیتین تولید می کنند، اصولا آنها از کیتین به عنوان منبع کربن و انرژی استفاده می کنند. در این پژوهش جهت بررسی حداکثر تولید آنزیم کیتیناز پنج نوع محیط کشت مختلف مورد بررسی قرار گرفت. آنزیم کیتیناز از این سویه ی بومی ایران (Cohnella sp. A01) که توانایی تولید کیتیناز را دارد، خالص سازی شد. باکتری بعد از کشت اولیه به محیط پیش کشت منتقل شد. بعد از گذشت 24 ساعت باکتری به پنج محیط کشت مختلف که همگی حاوی کیتین کلوئیدی به عنوان جزء اصلی بودند، جهت تولید کیتیناز منتقل شد. بیشترین تولید آنزیم مربوط به تیماری بود که شامل (NH4)2SO4 بود. سنجش فعالیت آنزیم کیتیناز به کمک معرف رنگی 3 و 5 دی نیترو سالیسیلیک اسید و رسوب دهی پروتئین ها توسط آمونیوم سولفات انجام شد. بعد از رسوب دهی پروتئین ها با آمونیوم سولفات میزان فعالیت آنزیمی افزایش یافت. حداکثر عملکرد این باکتری در طرح SAS برای تولید آنزیم کیتیناز در این پنج نوع محیط کشت تولید با کمک نرم افزار کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. اثر مهارکنندگی آنزیم نسبتاً خالص سازی شده کیتیناز بر روی تعدادی از قارچ هایی که عوامل بیماری زای گیاهی محسوب می شوند نیز مورد بررسی قرار گرفت و اثر مهارکنندگی (ضد قارچی) آنزیم کیتیناز بر روی چهار قارچ بیماری زای گیاهی ثابت شد.
|
|
واژههای کلیدی: اثرات ضد قارچی، خالص سازی آنزیم، فعالیت آنزیمی، کیتیناز |
|
متن کامل [PDF 347 kb]
(۱۰۶۶ دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
مهندسی ژنتیک گیاهی دریافت: 1390/10/3 | پذیرش: 1391/2/10 | انتشار: 1391/6/15
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|