[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 7-1391 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 120-113 برگشت به فهرست نسخه ها
باقیمانده آفت کش های اندوسولفان (Endosolfan)و دیازینون (Diazinon) در مزارع گوجه فرنگی و خیار سبز استان کهگیلویه و بویراحمد
عباس صلاحی اردکانی* ، محسن مروتی ، مهرناز انتصاری
، salahi_abbas@yahoo.com
چکیده:   (5357 مشاهده)
اصرار بر عدم استفاده از مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته از سوی مدیران میانی در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست موجب استمرار روش های تولید غذا با تکیه بر سموم دفع آفات نباتی شیمیایی خطرناک شده است. به منظور تعیین باقی مانده سموم، مزارع خیارسبز و گوجه فرنگی در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد مورد بررسی قرار گرفت وضمن نمونه برداری، میزان باقیمانده سموم اندوسولفان و دیازینون با استفاده از روش های استاندارد بین المللی در این مزارع مشخص شد. بیشترین مقدار باقیمانده مربوط به سم دیازینون  در محصول خیارسبز بود. متوسط باقیمانده این سم در شهرستان های گچساران0/462 بویراحمد 0/669 و  0/205کهگیلویه میلی گرم به ازای هر کیلوگرم (mg/kg) محصول تشخیص داده شد. مقدار مجاز باقیمانده این سم براساس استانداردهای جهانی، در خیارسبز 0/1 است. متوسط مقدار باقیمانده سم دیازینون در گوجه فرنگی در شهرستان های گچساران و دنا نیز بیشتر از حد مجاز جهانی و مقدار آن ها به ترتیب 0/504 و  0/534  mg/kg تعیین شد. مقدار مجاز باقیمانده این سم در محصول گوجه فرنگی براساس استانداردهای جهانیmg/kg   0/5 است. براساس نتایج این تحقیق، متوسط باقیمانده سم دیازینون در میوه خیارسبز در کل استان حدود 3/5 برابر بیشتر از حد مجاز جهانی و مقدار آن0/355 بود . میزان باقیمانده سم اندوسولفان در گوجه فرنگی و خیارسبز نیز در اکثر مناطق استان بیشتر از حد مجاز جهانی تشخیص داده شد. نتایج این تحقیقات نشان داد که علاوه بر بالا بودن میزان باقیمانده سموم اندوسولفان و دیازینون در محصولات خیارسبز و گوجه فرنگی، فاصله مجاز بین آخرین سم پاشی تا برداشت محصولات) دوره کارنس(، تعداد مجاز دفعات سم پاشی، مصرف میزان مجاز سم و همچنین فاصله زمانی بین دو سم پاشی توسط اکثر کشاورزان رعایت نشده است. استمرار بر ممانعت از تولید محصولات تراریخته که بی نیاز از مصرف سموم شیمیایی هستند، موجب تزریق سموم اندوسولفان و دیازینون در سبد غذایی مصرف کنندگان ایرانی خواهد بود.
واژه‌های کلیدی: اندوسولفان، دیازینون، باقیمانده آفت کش، گوجه فرنگی، خیار سبز، تراریخته
متن کامل [PDF 227 kb]   (1357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1391/8/9 | پذیرش: 1391/11/24 | انتشار: 1391/12/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salahi Ardakani A, Morovvati M, Entesari M. Pesticides residues (Endosulfan and Diazinon) in cucumber and tomato fields of Kohgiloyeh and Boyerahmad Province . Genetic Engineering and Biosafety Journal 2012; 1 (2) :113-120
URL: http://gebsj.ir/article-1-233-fa.html

صلاحی اردکانی عباس، مروتی محسن، انتصاری مهرناز. باقیمانده آفت کش های اندوسولفان (Endosolfan)و دیازینون (Diazinon) در مزارع گوجه فرنگی و خیار سبز استان کهگیلویه و بویراحمد . مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1391; 1 (2) :113-120

URL: http://gebsj.ir/article-1-233-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 7-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645