[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 1 - ( 4-1398 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 120-111 برگشت به فهرست نسخه ها
افزایش هضم پذیری شیر در اثر پیش تیمار بتا لاکتوگلوبولین شیر با شکل نوترکیب سیستم تیوردوکسین/ گلوتاتیون گیاهی
طاهره شهریاری فارفانی*، آذر شاه پیری
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران ، tahereshahriari2015@gmail.com
چکیده:   (2966 مشاهده)
بتالاکتوگلوبولین (BLG)  یکی از بزرگترین آلرژن های شیر گاو است که باعث هضم کم شیر می شود. وجود دو پیوند دی­سولفیدی هضم این پروتئین را کاهش داده است. به نظر می رسد استفاده از احیا­کننده­هایی که بتوانند باندهای دی سولفیدی موجود در این پروتئین را احیاء کنند، هضم پذیری این پروتئین را افزایش می دهند. بدین منظور در این مطالعه از سیستم گلوتاتیون/ تیوردوکسین گیاهی برای افزایش هضم پذیریBLG  استفاده شد. تیوردوکسین­ها (Trxs)، دی­سولفیدردوکتازهای هستند که در تنظیم اکسیداسیون/ احیاء سلولی دخالت دارند که خود توسط گلوتاتیون (GSH) احیاء می شوند.  در این مطالعه با در دست داشتن باکتری­ تراریخته مقدار قابل توجهی از این پروتئین ها تولید و خالص سازی شد. برای احیاء BLG از سیستم نوترکیب تیوردوکسین/ گلوتاتیون گیاه برنج به نام سیستم GSH/OsTrx20 استفاده شد. بدین منظور BLG ابتدا با اجزای این سیستم­ همراه با GSH در دماهای مختلف 4، 25 و37 درجه سانتیگراد پیش تیمار شد. سپس BLG با تریپسین مورد هضم آنزیمی قرار گرفت. میزان هضم پذیری BLG با استفاده از ژل SDS-PAGE و RP-HPLC بررسی شد. نتایج نشان داد که پیش تیمار BLG با استفاده از سیستم GSH/OsTrx20 به طور قابل توجهی بر هضم پذیری آن با آنزیم تریپسین مؤثر بوده است.

 
واژه‌های کلیدی: گلوتاتیون، بتالاکتوگلوبولین، هضم‌پذیری، تریپسین، کروماتوگرافی مایع فاز معکوس
متن کامل [PDF 511 kb]   (1084 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی متفرقه
دریافت: 1398/2/29 | پذیرش: 1398/7/11 | انتشار: 1398/7/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahriari farfani T, Shahpiri A. Increased digestibility of milk beta-lactoglobulin by treatment with a plant recombinant glutathione/ thioredoxin system. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2019; 8 (1) :111-120
URL: http://gebsj.ir/article-1-303-fa.html

شهریاری فارفانی طاهره، شاه پیری آذر. افزایش هضم پذیری شیر در اثر پیش تیمار بتا لاکتوگلوبولین شیر با شکل نوترکیب سیستم تیوردوکسین/ گلوتاتیون گیاهی. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی 1398; 8 (1) :120-111

URL: http://gebsj.ir/article-1-303-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4505