[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات 

دوره سیزدهم سال 1403
شماره اول
شماره دوم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( 10-1399 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 236-225 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل موثر در انتقال ژن به سویا از طریق آگروباکتریوم
وحید مهری زاده ، ابراهیم دورانی* ، ابولقاسم محمدی ، بهزاد قره یاضی
گروه به نژادی و بیوتکنولوژی گیاهی- دانشکده کشاورزی - دانشگاه تبریز، ایران ، uliaie@yahoo.com
چکیده:   (2529 مشاهده)
تراریختی به واسطه آگروباکتریوم یکی از موثرترین روش­ها برای تولید گیاهان تراریخته سویا به شمار می ­آید. کارایی تراریختی سویا با آگروباکتریوم به عوامل مختلفی بستگی دارد. این پژوهش با هدف بررسی امکان تولید اینترفرون گامای انسانی در گیاه سویا انجام گرفت. بدین منظور برخی عوامل موثر در تراریختی سویا از قبیل غلظت آگروباکتریوم (1 و 8/0 ،6/0 ،4/0 ،2/0=OD600nm)، مدت زمان تلقیح (10، 20، 40 و 60 دقیقه)، مدت زمان هم­کشتی ( 2، 3، 4 و 5 روز) و سطوح مختلف استوسیرینگون (0، 50، 100، 150، 200 و 250 میکرومولار) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، بیشترین میزان تراریختی در غلظت 8/0 =OD600nm و کمترین میزان تراریختی در غلظت 2/0 =OD600nm حاصل شده است. همچنین بیشترین میزان تراریختی در مدت زمان تلقیح 40 دقیقه و مدت زمان هم­کشتی 4 روز و کمترین میزان تراریختی در مدت زمان تلقیح 10 دقیقه و مدت زمان هم­کشتی 1 روز مشاهده شد. حضور استوسیرینگون اثر افزایشی در کارایی تراریختی سویا داشت، به طوری که بیشترین میزان تراریختی در غلظت­های 150 تا 200 میکرومولار استوسیرینگون حاصل شده است. در نهایت حضور ژن اینترفرون گامای انسانی در گیاهان تراریخته احتمالی به وسیله تکنیک PCR و آغازگرهای اختصاصی تایید شد. شرایط بهینه بدست آمده در این مطالعه می­تواند برای انتقال ژن­های هدف به این رقم سویا استفاده شود.
 
واژه‌های کلیدی: استوسیرینگون، آگروباکتریوم، انتقال ژن، بهینه سازی، سویا
متن کامل [PDF 972 kb]   (938 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1399/11/21 | پذیرش: 1399/12/21 | انتشار: 1399/12/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrizadeh V, Dorani E, Mohammadi A, Ghareyazi B. Study on the factors affecting Agrobacterium-mediated transformation of soybean. gebsj 2020; 9 (2) :225-236
URL: http://gebsj.ir/article-1-366-fa.html

مهری زاده وحید، دورانی ابراهیم، محمدی ابولقاسم، قره یاضی بهزاد. بررسی عوامل موثر در انتقال ژن به سویا از طریق آگروباکتریوم. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1399; 9 (2) :225-236

URL: http://gebsj.ir/article-1-366-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660