[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( 10-1399 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 212-204 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت تراریختگی برنج در بازار مصرف شیراز با استفاده از PCR
الهام اشرفی دهکردی* ، کبری مقصودی ، سیاوش بابا جعفری ، محمد مظلومی
مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران ، elhamashrafi@gmail.com
چکیده:   (2364 مشاهده)
افزایش جمعیت جهان و به دنبال آن افزایش تقاضا برای غذا موجـب به کارگیری روش­های نوین بیوتکنولوژی در تولیـد محصـولات غذایی شده است. گیاهان تراریخته یکی از دستاوردهای مهم زیست فناوری در زمینه کشاورزی هستند که در سال­های اخیر بخشی از بازارهای غذایی دنیا را تسخیر نموده اند و به طور مداوم بر سطح زیر کشت این گیاهان افزوده می­شود. نیازمندی بشر به افزایش تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی، استفاده از زیست فناوری را ناگزیر ساخته و از سوی دیگر مخاطرات احتمالی تولید این محصولات، نگرانی­ هایی را برای سلامتی انسان­ها و حقوق مصرف کنندگان ایجاد کرده است. یکی از این نگرانی­ها وارد کردن این محصولات بدون هیچ نوع برچسب گذاری می­باشد. اولین قدم برچسب گذاری، شناسایی محصولات تراریخته می­باشد. به همین منظور در این پژوهش 30 نمونه برنج خارجی و داخلی از بازار شهر شیراز به طور تصادفی خریداری شد. استخراج DNA به روش استاندارد CTAB صورت گرفت. PCR برای ژن (Sucrose Phosphate Synthase) SPS به منظور اثبات حضور ژنوم برنج انجام شد. برای ژنEPSPS ، نواحی پیشبر35S و پایان دهنده NOS واکنش زنجیره­ای پلیمراز جهت شناسایی برنج تراریخته انجام شد. نتیجهPCR  همه نمونه ­ها برای ژن SPS مثبت بود. اما نتایج حاصل از واکنش زنجیره­ای پلیمراز با استفاده از آغازگرهای اختصاصی نشان داد که هیچ کدام از نمونه ­های برنج خریداری شده از بازار شهر شیراز دارای ژنEPSPS ، نواحی پیشبرCaMV35S و پایان دهنده  NOSنیستند. این پژوهش نشان می­دهد که برنج ­های مصرفی در بازار شیراز بر اساس نتایج بدست آمده تراریخته نیستند.
واژه‌های کلیدی: برنج، بررسی مولکولی، پی. سی. آر، تراریخته
متن کامل [PDF 678 kb]   (546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی زیستی
دریافت: 1399/11/12 | پذیرش: 1399/12/21 | انتشار: 1399/12/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashrafi-Dehkordi E, Maghsoudi K, Babajafari S, Mazloomi M. Investigation on transgenic rice status in Shiraz consumer market using PCR. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2020; 9 (2) :204-212
URL: http://gebsj.ir/article-1-369-fa.html

اشرفی دهکردی الهام، مقصودی کبری، بابا جعفری سیاوش، مظلومی محمد. بررسی وضعیت تراریختگی برنج در بازار مصرف شیراز با استفاده از PCR. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1399; 9 (2) :204-212

URL: http://gebsj.ir/article-1-369-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645