[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( 11-1400 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 182-171 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر رایزوباکتریهای تولید کننده IAA بومی ایران بر روی گندم نان رقم روشن
مریم مقصودی ، فواد فاتحی* ، آسا ابراهیمی ، محمود ملکی
گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، fatehi.foad@gmail.com
چکیده:   (1828 مشاهده)
در حال حاضر استفاده از باکتری‌های محرک رشد گیاه به­ عنوان جایگزین مناسب برای استفاده از کودهای شیمیایی برای بهبود رشد گندم مورد توجه قرار گرفته ­اند. هدف از این تحقیق شناسایی بهترین و موثرترین رایزوباکتری­ها بر روی رشد گندم بود. ابتدا باکتریهای باسیلوس از محیط ریشه گندم جداسازی و قابلیت تولید هورمون اکسین آنها سنجیده شد. سپس گندم نان رقم روشن به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت تأثیر 8 سویه باکتریایی با بیشترین میزان تولید هورمون IAA در سه غلظت مختلف قرار گرفت. با بررسی صفات مورفولوژیک، بهترین تیمار انتخاب و بیان ژن‌های دخیل در مسیر هورمون اکسین به‌وسیله تکنیک RT-qPCR موردمطالعه قرار گرفت. در این مطالعه 20 سویه باسیلوس از محیط رایزوسفری جدا شدند که به ترتیب کمترین و بیشترین میزان تولید IAA صفر و 89/95 میکروگرم بر لیتر بود. نتایج حاصل از صفات مورفولوژیک نشان داد که در همه صفات سویه C6 با OD600 برابر با یک تأثیر مثبت بهتری بر روی رقم روشن گذاشته است. درنتیجه این تیمار برای آنالیز بیان ژن انتخاب شد. نتایج حاصل از آنالیز بیان ژنهای TaTAR2.1 و TaTAR2.4 نشان داد که این ژنها در بخش هوایی تحت تأثیر این سویه و نسبت به شاهد کاهش بیان از خود نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: باکتری‌های محرک رشد گیاه، بیان ژن، ژنهای TaTAR2.1 و TaTAR2.4، گندم، هورمون اکسین
متن کامل [PDF 889 kb]   (437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی متفرقه
دریافت: 1400/7/10 | پذیرش: 1400/9/22 | انتشار: 1400/9/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maghsoudi M, Fatehi F, Ebrahimi A, Maleki M. The effect of IAA-producing rhizobacteria native of Iran on bread wheat Roshan cultivar. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2022; 10 (2) :171-182
URL: http://gebsj.ir/article-1-398-fa.html

مقصودی مریم، فاتحی فواد، ابراهیمی آسا، ملکی محمود. بررسی تاثیر رایزوباکتریهای تولید کننده IAA بومی ایران بر روی گندم نان رقم روشن. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1400; 10 (2) :171-182

URL: http://gebsj.ir/article-1-398-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( 11-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645