گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، salimi@khu.ac.ir
چکیده: (1582 مشاهده)
با وجود مزایای قابل ملاحظه محصولات تراریخته، این نگرانی در عموم مردم وجود دارد که آیا این محصولات همچون همتایان غیرتراریخته خودشان برای تغذیه انسان و دام سالم و ایمن هستند. یکی از راههای ارزیابی ایمنی غذایی این محصولات، مقایسه ویژگیهای مولکولی محصولات تراریخته با والد طبیعی آنها و همچنین مقایسه با محصولات حاصل از اصلاح سنتی است که سابقه استفاده ایمن آنها وجود دارد. در این پژوهش تلاش شده که مشخص شود آیا مجموعه تغییراتی که در دو رخداد تراریختۀ چغندرقند مقاوم به بیماری رایزومانیا در مقایسه با گیاه والد غیرتراریختۀ حساس به بیماری روی داده، در گستره تغییرات طبیعی بوده است؟ بررسیها نشان داد که تغییرات پروتئومی در هر دو رخداد تراریخته بسیار اندک و در محدوده تغییرات طبیعی است. تغییرات متابولوم در رخداد منتخب S6 اندک و با اینکه در رخداد منتخب S3 چشمگیر بوده، لیکن باز هم در گستره تغییرات طبیعی بوده است.
Hejri S, Salimi A, Malboobi M A, Fatehi F. Evaluating the range of proteomic and metabolic alterations in Rhizomania-resistant transgenic sugar beet plants. gebsj 2022; 10 (2) :275-285 URL: http://gebsj.ir/article-1-409-fa.html
هجری سارا، سلیمی اعظم، ملبوبی محمدعلی، فاتحی فؤاد. بررسی گستره تغییرات پروتئومی و متابولومی چغندرقندهای تراریخته مقاوم به بیماری رایزومانیا. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1400; 10 (2) :275-285