[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات دوره یازدهم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 8-1401 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 229-211 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر باکتری‌های کاهش دهنده نیترات در بهینه‌سازی مصرف کود اوره و افزایش رشد گیاه گوجه‌فرنگی
سونیا سیفی* ، کیوان بهبودی* ، روح الله شریفی
گروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران ، seifi_s@ut.ac.ir
چکیده:   (851 مشاهده)
امروزه با افزایش هزینه‌ کودهای شیمیایی و برخی اثر‌های منفی زیست محیطی آن‌ها، تأثیر فزاینده ریزموجودات‌ مفید و نقش کلیدی آ‌ن‌ها در افزایش باروری خاک و محصول مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، جدایه‌های باکتری توانستند افزون بر انحلال فسفر و تولید اکسین، شاخص‌های جوانه‌زنی دانه و شاخص‌های رشدی گیاه را به ترتیب در آزمایشگاه و گلخانه افزایش دهند. برای بررسی تأثیر سطوح گوناگون کود نیتروژن بر عملکرد و انباشت نیترات در گیاه گوجهفرنگی آزمایشی فاکتوریل با هشت جدایه باکتری، سه سطح صفر، 300 و 900 کیلوگرم اوره در هکتار، و با سه تکرار در چارچوب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه انجام شد. واکاوی داده­ های آزمایشی نشان داد که باکتری‌های محرک رشد در شرایطی که کود ازته اضافه نشده بود موجب افزایش وزن خشک شاخساره و غلظت نیترات در مقایسه با شاهد شدند. بررسی میزان نیترات در گیاه نشان داد که افزایش میزان کود دهی به بیش از 300 کیلوگرم کود اوره در هکتار، به انباشت نیترات در شاهد می‌انجامد. در همه تیمارهای باکتریایی حتی با کاربرد سه برابر کود توصیه شده، میزان نیترات پایین‌تر از شاهد بدون باکتری بود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کاربرد جدایههای پروبیوتیک گیاهی در سامانه­‌های تلفیقی مدیریت کود‌های ازتی به افزایش بازده کود و عملکرد نیترات و کاهش انباشت نیترات در گیاه می­انجامد.
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: انباشت نیترات، پروبیوتیک گیاهی، کشاورزی پایدار، کود اوره، کود زیستی
متن کامل [PDF 1707 kb]   (243 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی متفرقه
دریافت: 1401/5/23 | پذیرش: 1401/8/23 | انتشار: 1401/9/6
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seifi S, Behboudi* K, Sharifi R. The role of nitrate-reducing bacteria in optimizing urea fertilizer use and increasing tomato plant growth. Genetic Engineering and Biosafety Journal 2022; 11 (2) : 7
URL: http://gebsj.ir/article-1-431-fa.html

سیفی سونیا، بهبودی* کیوان، شریفی روح الله. تأثیر باکتری‌های کاهش دهنده نیترات در بهینه‌سازی مصرف کود اوره و افزایش رشد گیاه گوجه‌فرنگی. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1401; 11 (2) :211-229

URL: http://gebsj.ir/article-1-431-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 8-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645