[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات 

دوره سیزدهم سال 1403
شماره اول
شماره دوم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 4، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 24-11 برگشت به فهرست نسخه ها
همسانه‌سازی و بررسی ویژگی‌های ژن RGT2 از سویه‌ ایرانی مخمر نان
سولماز عزیزی ، علیرضا تاری نژاد*
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ، tarinejad@azaruniv.ac.ir
چکیده:   (4764 مشاهده)

مخمر Saccharomyces cerevisiae دارای 20 ژن کدکننده‌ پروتئین‌های انتقال‌دهنده هگزوز است که شامل HXT1-HXT17، GAL2، SNF3 و RGT2 می‌باشد. دو ژن SNF3 و  RGT2به عنوان حسگر گلوکز عمل کرده و ژن‌هایHXT1-HXT17 در انتقال مستقیم گلوکز نقش دارند. پژوهشگران ثابت کردند که با افزایش میزان بیان این ژن‌ها سرعت تخمیر الکلی افزایش و در نتیجه‌ آن میزان تولید اتانول افزایش می‌یابد. هدف این مطالعه شناسایی و جداسازی ژن RGT2 یا Restores Glucose Transport2 از ژنوم مخمر  S. cerevisiaeاز طریق PCR و همسانه‌سازی آن در پلاسمید دارای پیشبر بیانی مناسب به منظور پایه‌ای برای طراحی پلاسمید بیانی و در نهایت مخمر نوترکیب بود. در این تحقیق پس از تهیه آغازگرهای اختصاصی، ژن مورد نظر با روش PCR تکثیر شد و واکنش لیگاسیون بین قطعه‌ تکثیر یافته و پلاسمید pGEM-T انجام و کلونی‌های ترانسفورم شده از طریق سیستم گزینش آبی- سفید شناسایی شدند و در نهایت برای تایید نهایی قطعات همسانه شده،  پلاسمیدهای نوترکیب به توالی‌یابی فرستاده شدند. بررسی نرم‌افزاری نشان داد که این ژن پروتئینی با وزن مولکولی173/83 کیلودالتون را کد کرده و دارای 763 اسیدآمینه بوده و نقطه ایزوالکتریک آن 68/5 می‌باشد. در ادامه، ژن RGT2 از طریق محل‌های برش آنزیمی PstI و NcoI در پلاسمید pGBKT7 همسانه‌سازی شد. توالی پروتئینی بدست آمده شباهت زیادی با RGT2p سویه‌های دیگر S. cerevisiae موجود در NCBI از جمله سویه P301 (100 درصد تشابه) نشان داده و بررسی‌های فیلوژنتیکی با استفاده از سایر ژن‌های خانواده‌ انتقال‌دهنده‌های هگزوز نشان داد که RGT2 بیشترین ارتباط و شباهت را با SNF3 دارد. با جداسازی و همسانه سازی و تعیین ویژگی و در نهایت انتقال این ژن به مخمر می‌توان میزان تولید اتانول را طی تخمیر الکلی افزایش داد.

واژه‌های کلیدی: پلاسمید نوترکیب RGT2 مخمر S. cerevisiae همسانه‌سازی
متن کامل [PDF 1675 kb]   (2322 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک جانوری
دریافت: 1393/1/14 | پذیرش: 1394/5/12 | انتشار: 1395/11/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi S, Tarinejad A. Cloning and investigation of RGT2 gene charecteristics from an Iranian strain of Saccharomyces cerevisiae. gebsj 2015; 4 (1) :11-24
URL: http://gebsj.ir/article-1-53-fa.html

عزیزی سولماز، تاری نژاد علیرضا. همسانه‌سازی و بررسی ویژگی‌های ژن RGT2 از سویه‌ ایرانی مخمر نان . مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1394; 4 (1) :11-24

URL: http://gebsj.ir/article-1-53-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660