[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
::
شماره‌های چاپ شده

فایل لیست داوران مقالات 

دوره سیزدهم سال 1403
شماره اول
شماره دوم

دوره دوازدهم سال 1402
شماره اول
شماره دوم

دوره یازدهم سال 1401
شماره اول
شماره دوم
دوره دهم سال 1400
شماره اول
شماره دوم
دوره نهم سال 1399
شماره اول
شماره دوم
دوره هشتم سال 1398
شماره اول
شماره دوم

دوره هفتم سال 1397
دوره ششم سال 1396
دوره پنجم سال 1395
دوره چهارم سال 1394
دوره سوم سال 1393
دوره دوم سال 1392
دوره اول سال 1391
..
راهنمای نگارش
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 13، شماره 1 - ( 3-1403 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
تراریختی گوجه فرنگی با ژن پیروفسفاتاز واکوئلی (AVP1) در جهت افزایش تحمل آن به شوری
ابراهیم دورانی* ، محمود تورچی
گروه به نژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایزان ، uliaie@yahoo.com
چکیده:   (189 مشاهده)
جکیده: امروزه مهندسی ژنتیک به یکی از ابزار امیدوار کننده برای تولید گیاهان تراریخته مقاوم به تنش¬های زیستی از جمله تنش شوری تبدیل شده¬است. هدف از این تحقیق، انتقال ژن پیروفسفاتاز واکوئلی آرابیدوبسیس به گیاه گوجه فرنگی با استفاده از اگروباکتریوم بود. ژن AVP1 کلون شده در پلاسمید pPZP ابتدا به باکتری اکولای جهت تکثیر و بعد به باکتری اگروباکتریوم انتقال یافت. ریزنمونه¬های کوتیلدون و هیپوکوتیل تلقیح یافته با آگروباکتریوم برای تراریختی پس از هم کشتی  با آگروباکتریوم جهت باززایی گیاهان تراریخت در سه غلظت مختلف BAP قرار گرفتند. بین ریزنمونه و تنظیم کننده رشد گیاهی BAP اثر متقابل معنی¬داری در باززایی نو ساقه¬های تراریخته مشاهده نشد، ولی اثر میزان BAP و نوع ریزنمونه در ترایختی معنی¬دار بود. مقایسه میانگین نشان داد که از محیط تکمیل شده با 2 میلی گرم در لیتر BAP گیاهان تراریخت بیشتری باززا شدند. همچنین ریزنمونه¬های کوتیلدون نسبت به هیپوکوتیلدون بهتر بودند.  به منظور بررسی مولکولی گیاهچه¬های احتمالا تراریخته، استخراج DNA از نمونه¬ها انجام و سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن PCR صورت گرفت. نتایج حاصل وجود محصول واکنش با طول 440 جفت باز برای ژن AVP1 را نشان داد. در مرحله بعد گیاهان تراریخت جهت تولید بذر به گلخانه منتقل شدند.
شماره‌ی مقاله: 3
واژه‌های کلیدی: تحمل به شوری، کوتیلدون، واکوئل، پمپ غشایی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1402/8/13 | پذیرش: 1403/2/10 | انتشار: 1403/6/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dorani E, Toorchi M. Transformation of tomato with vacuolar phyrophosohatade gene (AVP1) to enhance salt tolerance. gebsj 2024; 13 (1) : 3
URL: http://gebsj.ir/article-1-475-fa.html

دورانی ابراهیم، تورچی محمود. تراریختی گوجه فرنگی با ژن پیروفسفاتاز واکوئلی (AVP1) در جهت افزایش تحمل آن به شوری. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1403; 13 (1)

URL: http://gebsj.ir/article-1-475-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( 3-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660