[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 91-100 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه محصولات کشاورزی ارگانیک، سنتی و تراریخته
الهام باقری راد ، پیمان نوروزی، پرویز فصاحت
دکتری بیولوژی
چکیده:   (52 مشاهده)

اگرچه کشاورزی تامین کننده نیاز در حال رشد مواد غذایی و سایر محصولات است، اما در عین حال یکی از عوامل اصلی انتشار گازهای گلخانه ای، از بین رفتن تنوع زیستی، آلودگی های شیمیایی، و تخریب خاک است. نگرانی ها در مورد پایداری کشاورزی سنتی توجهات را به سمت سیستم های کشاورزی جایگزین همانند کشت ارگانیک و محصولات تراریخته که بیشتر با محیط زیست سازگار می باشند معطوف ساخته است. بررسی منابع و تجزیه و تحلیل های آماری مختلف نشان داده اند که اگر چه کشاورزی ارگانیک در مقایسه با کشاورزی سنتی دارای عملکرد کمتری است اما مواد با ارزش مغذی برابر یا بالاتر به همراه بقایای کمتر آفت کش یا عدم وجود آن ارائه می کند. از طرف دیگر در محل خسارت آفات یا بیماری ها در محصول ارگانیک ممکن است مقدار زیادی قارچ های ساپروفیت رشد نمایند که مایکوتوکسین های سمی و سرطان زا ایجاد کند. بنابراین و به منظور تولید غذای کافی با قیمت مناسب برای جمعیت در حال ازدیاد در جهان که پیش بینی می شود تا سال 2030 به 7 میلیارد نفر خواهد رسید و به منظور تامین معیشت کشاورزان به خصوص کشاورزان خرده پا و کم درآمد و همچنین کاهش تاثیرات زیست محیطی ناشی از فعالیت های کشاورزی، تلفیقی از روشهای قدیم و نوین در کشاورزی و استفاده از علوم و فنون نوین به ویژه محصولات تراریخته می تواند راه گشای بسیاری از مشکلات غذایی و زیست محیطی در جهان باشد. گیاهان تراریخته مقاوم به آفات و بیماری­ها می­توانند در کشاورزی تلفیقی و ارگانیک در جهت کاهش مصرف سموم به کار روند. کشت محصولات تراریخته با اهداف کشاورزی ارگانیک از جمله کاهش یا عدم مصرف سم همسو است. از این روست که اصطلاح "ارگانوژنیک" تعریف می شود که از پیوند مبارک محصولات ارگانیک و محصولات تراریخته به وجود می‌آید.
 

واژه‌های کلیدی: کشاورزی ارگانیک، کشاورزی سنتی، گیاهان تراریخته
     
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ایمنی زیستی
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۶/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagherirad E, Norouzi P, Fasahat P. The comparision of Organic, conventional and transgenic agricultural production. Genetic Engineering and Biosafety Journal. 2018; 7 (1) :91-100
URL: http://gebsj.ir/article-1-188-fa.html

باقری راد الهام، نوروزی پیمان، فصاحت پرویز. مقایسه محصولات کشاورزی ارگانیک، سنتی و تراریخته. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی. 1397; 7 (1) :91-100

URL: http://gebsj.ir/article-1-188-fa.html



دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصل نامه علمی-پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی Genetic Engineering and Biosafety Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781